Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef CCR Augustin Zegrean intervine exploziv în războiul Dăncilă-Iohannis. Care este problema cu conflictul ajuns pe masa CCR

Jurnalul.ro
Augustin Zegrean

Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a comentat sâmbătă seară conflictul constituțional dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă care a ajuns ieri pe masa CCR pe tema remanierii guvernamentale.

„Nicio lege nu stabilește termenul acesta. Sigur că se pleacă de la prezumția că oamenii își exercită funcția cu bună-credință și fac ceea ce au de făcut, fără a scrie în lege „azi trebuie să faci asta, mâine trebuie să faci asta”. Problema cu acest conflict este că cel care face sesizarea trebuie să arate și textele de lege care sunt încălcate prin conflict. Sunt curios și eu să știu ce texte de lege a invocat prim ministrul, când a sesizat CCR în legătură cu acest conflict. Nu este nicio lege care să spună că președintele, într-un anumit termen, trebuie să revoce sau să numească în funcție. Atunci când s-a scris Constituția, eram chiar acolo, nu am crezut că se va ajungea la situații din acestea când președintele refuză să numească primul ministru, primul ministru refuză să plece”, a spus Zegrean sâmbătă la România Tv.

Norica Nicolai a răbufnit după ce scandalul dintre Dăncilă și Iohannis a ajuns la CCR: 'Acolo vom avea o situație neplăcută'

Cât despre situația miniștrilor demisionari din Guvern, Lucian Șova și Paul Stănescu, fostul președinte al CCR a spus: „Constituția nu spune că președintele trebuie să ia act de demisie. Primul ministru trebuie să ia act de demisie și să-i ceară președintelui să numească o altă persoană pe postul rămas vacant. Deci problema cu demisia eu cred că este rezolvată. Nu mai au calitatea de miniștri (...) Sunt acolo secretari de stat, fiecare minister are câte șase, șapte secretari de stat și poate să facă asta sau primul ministru poate propune un interimar.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.