Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef de campanie al lui Donald Trump va fi eliberat condiționat: Suma ASTRONOMICĂ impusă de procurori

NYMag
Donald Trump, Paul Manafort

Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui american Donald Trump, a ajuns joi la un acord cu biroul procurorului care anchetează presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, acord care presupune că poate obţine eliberarea condiţionată în schimbul unei cauţiuni sub forma a patru proprietăţi evaluate la 11,65 milioane de dolari, informează EFE, scrie agerpres.ro.

Ultimul cuvânt îi va reveni judecătoarei din Districtul Columbia, Amy Berman Jackson, care a menţinut regimul de arest la domiciliu impus lui Manafort la 30 octombrie, când acesta s-a predat Biroului Federal de Investigaţii (FBI) după ce a fost vizat de 12 capete de acuzare care i-ar putea aduce o pedeapsă de peste 10 ani de închisoare.

Guvernul REACŢIONEAZĂ după lovitura primită de România. Ministrul Dunca dă asigurări în scandalul suspendării laboratorului antidoping


Într-un memoriu depus la tribunalul din Districtul Columbia, echipa juridică a lui Manafort a anunţat că a ajuns la un acord cu echipa procurorului special Robert Mueller, care a început în mai să analizeze legăturile dintre Rusia şi campania electorală a lui Trump. 

Dacă judecătoarea Jackson îşi va da acordul, Manafort îşi va putea părăsi locuinţa din Alexandria (Virginia), unde se află în arest la domiciliu de o lună, şi va putea scăpa de o brăţară electronică ce permite guvernului să ştie tot timpul unde se află acesta, graţie sistemului GPS. Manafort va putea totodată să se deplaseze în patru jurisdicţii: District of Columbia, unde urmează să compară în faţa justiţiei; Florida, statul său de reşedinţă şi unde îşi desfăşoară afacerile; Virginia, unde se află reşedinţa sa actuală; şi New York, unde deţine o casă şi administrează mai multe afaceri. Pentru a călători în orice altă parte a SUA, Manafort va trebui să ceară permisiunea tribunalului din D.C.

Gest impresionant de Ziua Naţională: Ce au putut vedea şoferii care au trecut azi pe DN 1 prin Prahova / FOTO

În contrapartidă, Manafort va garanta cu locuinţa sa actuală din Alexandria (Virginia), cu o altă proprietate aflată în Palm Beach Gardens (Florida) şi cu două case situate în statul New York, una în localitatea Bridgehampton şi alta chiar în oraşul New York. Pe această listă nu apare apartamentul pe care Manafort îl deţine în faimosul Trump Tower, de pe 5th Avenue din Manhattan şi unde locuia însuşi Donald Trump înainte de a se muta la Casa Albă. 

Proprietăţile pe care Manafort le-ar pierde, în cazul în care nu ar respecta condiţiile detenţiei, au o valoare de 11,65 de milioane de dolari, o sumă mai mare decât cauţiunea de 10 milioane de dolari pe care i-a impus-o tribunalul din Districtul Columbia când Manafort s-a predat FBI. 

În memoriul adresat tribunalului din D.C., avocaţii lui Manafort dau asigurări că faimosul lor client nu va călători în afara SUA, în pofida faptului că acesta are numeroase afaceri în străinătate. Manafort a predat justiţiei cele trei paşapoarte emise pe numele său şi, după cum menţionează memoriul trimis de echipa sa juridică, şi soţia sa, Kathleen Manafort, a fost nevoită să renunţe la paşaport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.