Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul REACŢIONEAZĂ după lovitura primită de România. Ministrul Dunca dă asigurări în scandalul suspendării laboratorului antidoping

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat, vineri, pentru News.ro, că suspendarea activităţii laboratorului antidoping de la Bucureşti de către WADA nu afectează sportul românesc. El a adăugat că laboratorul nu va fi desfiinţat.

Citeşte şi: Premieră la paradă! Fost şef de stat, ABSENT de la ceremonie - FOTO

"A fost dat un comunicat oficial? Nu ştiu ce să vă spun, că acum sunt la paradă. Trebuie să vedem ce au scris în procesul verbal, să ne aducă la cunoştinţă motivele şi vom avea un punct de vedere. Nu e o lovitură pentru sportul românesc. Nu afectează sportul românesc, e un laborator şi rămâne în continuare. Nu se desfiinţează laboratorul. Trebuie să vedem despre ce e vorba, dacă e o greşeală omenească din interior sau a unor oameni din afară. Nu ştiu încă despre ce e vorba şi nu mă pot pronunţa”, a declarat Marius Dunca pentru News.ro.

Agenţia Mondială Andidoping (WADA) a anunţat suspendarea provizorie a acreditării Laboratorului antidoping de la Bucureşti din cauza nerespectării Standardului Internaţional pentru Laboratoare (ISL).

"Suspendarea provizorie, care a intrat în vigoare la 29 noiembrie 2017, interzice laboratorului de la Bucureşti efectuarea oricăror activităţi antidoping, incluzând toate analizele de urină şi sanguine. Suspendarea rămâne în vigoare până când procedurile disciplinare vor fi efectuate de o comisie independentă de disciplină, care va fi mandatată să facă recomandări preşedinţiei Comitetului Executiv al WADA, cu privire la situaţia acreditării WADA a laboratorului. În perioada suspendării provizorii, probele care nu au fost încă analizate la Bucureşti, probele aflate în procedură de confirmare şi orice probă pentru care a fost raportat un Rezultat Analitic Pozitiv trebuie transportate în singuranţă la alt laborator acreditat WADA. Acest lucru este necesar pentru a asigura o analiză continuă de înaltă calitate a probelor, care ajută la păstarea încrederii sportivilor în acest proces şi în largul sistem antidoping", se arată în comunicatul WADA.

Citeşte şi: Ambasadorul Maior, mesaj cu SUBÎNŢELES după avertismentul dat de americani: 'Calea României şi a românilor este clară...'

Laboratorul de Control Doping din România a fost fondat în august 1983 şi a funcţionat iniţial în structura oganizatorică a Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Sport. Laboratorul de Control Doping din România a primit acreditarea internaţională din partea WADA la 29 iulie 2009.

Laboratorul antidoping de la Bucureşti este al cincilea aflat în stare de suspendare după cele de la Bogota, Ciudad de Mexico, Lisabona şi Paris. Laboratotul de la Paris a fost suspendat de WADA la 24 septembrie, cel de la Bogota la 20 februarie, cel de la Ciudad de Mexico la 23 noiembrie 2016, iar cel de la Lisabona la 15 aprilie 2016.

Citeşte şi: Politician de MARCĂ din SUA, mesaj CONTROVERSAT de Ziua Naţională. Senatorul amintește de angajamentul României pentru o justiție INDEPENDENTĂ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.