Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu trage cu TUNUL: Liviu Dragnea, condamnat politic! CCR s-a temut să judece

realitatea.net
petre lazaroiu

Fostul judecător al CCR, Petre Lăzăroiu, a făcut o serie de declarații absolut explozive. El susține că Liviu Dragnea a fost condamnat politic, iar foștii săi colegi din CCR nu au dat o decizie din cauza presiunilor. La momentul respectiv, Lăzăroiu făcea parte din plenul Curții Constituționale. El a mai explicat faptul că Liviu Dragnea poate solicita rejudecarea dosarului său.

„Cu siguranță, nu am nici o îndoială, pentru că și raportul meu, chiar dacă nu a fost negru pe alb făcut de admitere, raportul meu a fost cu stânga cu dreapta, cu arătat care sunt argumentele pro, care sunt argumentele contra, dar oricum indica, sau ducea spre o admitere, pentru că sunt două chestiuni simple în joc, aici este vorba de... deci Înalta Curte a considerat, eu am pus întrebarea doamnei Tarcea în ședință publică și am întrebat dacă acel articol se mai respectă sau nu, sau trebuie să se mai respecte și a spus că în principiu nu ar trebui. Ori lucrurile sunt două chestiuni, ori legea trebuie modificată, ori Înalta Curte trebuie să aplice legea nu trebuie să facă ea altă lege, aici este chestiunea de fond, ori Înalta Curte a spus: nu mă interesează că legea nu e modificată, nu mă interesează, pe mine mă interesează că legea asta chiar dacă nu produce efecte negative, să zic, ea nu trebuie aplicată. Ori așa se va arăta Înalta Curte să hotărască în locul Parlamentului este deja un derapaj mare de la regulile statului de drept”, a afirmat Petre Lăzăroiu, miercuri la Antena 3, întrebat dacă în cazul lui Dragnea crede că a fost o condamnare politică.

El a povestit că au exista presiuni asupra judecătorilor CCR și de aceea o soluționare a tot fost amânată pe acest conflict.

„Pentru că foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au zis că mai bine amânăm pentru plenul următor. Deci în momentul în care trei și după aceea patru judecători nu mai vor să judece, spun că ei nu vor să judece nu se poate judeca în cinci, completul trebuie să fie de șase, iar soluția trebuie să fie de cinci la unu, dacă e complet de șase, ori în completul de cinci nu se poate judeca. Și atunci am spus bine, nici o problemă eu plec nu am nici o problemă să plec, dar voi care o să rămâneți veți avea o problemă pentru că vor vei alții și va trebui să judecați, ori că e albă ori că e neagră, soluția trebuie dată. Și nu s-a vrut atunci, asta este”, a explicat Lăzăroiu.

Fostul judecător CCR a mai spus legat de rejudecarea dosarelor că în cazul lui Liviu Dragnea este vorba despre o situație atipică.

„Dacă sunt decizii definitive în principal nu se mai poate face revizuirea, dar dosarul lui Liviu Dragnea este unul atipic, Liviu Dragnea din câte am înțeles eu a ridicat o excepție nelegală, compunerea completului de trei, în fața completurilor de 5 care i-a fost respinsă, iar ca urmare a respingerii el a făcut sesizarea de neconstituționalitate. Făcând sesizarea de neconstituționalitate și aflându-se pe rolul Curții părerea mea este că Înalta Curte s-a grăbit să judece în loc să aștepte decizia Curții pentru că acum el într-adevăr el are și motive de revizuire, dar și motive de contestație în anulare. Nu sunt penalist, dar mă pricep câtuși de puțin la chestiunile astea. Iar revizuirea o are oricum, însă acum haide să spunem lucrurilor pe nume. Eu nu cred că ținta a fost băgarea lui Dragnea în pușcărie, nu cred că asta a fost, a fost ținta mai mult dispariția de pe scena politică a lui Dragnea, pentru că ați văzut a dispărut de pe scena politică de la Camera Deputaților, a dispărut și din partid, în principiu venise cu alte chestiuni noi mai naționaliste, mai de altă natură și sigur că lumea nu a înghițit acest lucru, nu lumea, vorbesc lumea care trebuia”, a conchis Lăzăroiu.

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.