Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul judecător CCR Toni Greblă ARUNCĂ în aer instituirea stării de ALERTĂ: RESTRICȚIILE de trafic NU se pot impune în forma actuală

NewsBV
Toni Grebla

Toni Greblă, fost judecător CCR, a explicat că în forma actuala de reglementare a stării de alertă restricțiile dorite de autorități după 15 mai nu pot fi impuse.

Citește și: PROTEST Presa din Timișoara, scrisoare DESCHISĂ către Iohannis și Orban și către Parlament privind JIGNIRLE aduse de primarul Nicolae Robu jurnaliștilor

"OUG prin care este reglementată starea de urgență a fost adoptată în 2004. Ea a fost adooptată într-un anume context al înmulțirii cazurilor de terorism pe plan internațional și reglementează o singură măsură pe care autoritățile o pot lua în momentul de față, evacuarea. Probabil s-a avut în vedere posibilitatea unui atac terorist în care să fie un anume număr de răniți și să fie definită o zonă în care lucrurile să fie gestionate. Din această cauză, această stare de alertă este coordonată de vicepremierul României care răspunde de siguranță națională. Acum nu mai avem acest post din acest post, ar fi și greu de stabilit cine o va gestiona.

Lucrurile au fost inversate. Mai trebuie stabilit ce fel de măsuri rămân în vigoare după 15 mai pentru că este clar o anume parte a măsurilor trebuie să rămână în vigoare, dar ele trebuie clar definite care sunt și trebuie hotărât care sunt cele mai bune hotărâri ca ele să rămâne în vigoare. S-a dat acum o săptămână un semnal politic, vom înlocui starea de urgență cu starea de alertă probabil pentru a da un semnal politic că lucrurile nu mai sunt de o asemenea gravitate", a declarat Greblă la România TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.