Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul mare atacant Thierry Henry, numit antrenor al formației Montreal Impact din MLS

Evening Standard
Thierry Henry

Fostul mare atacant Therry Henry (42 de ani) a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei Montreal Impact, din campionatul nord-american de fotbal (MLS), anunță MEDIAFAX.

Anunțul numirii lui Henry a fost făcut de clubul Montreal Impact, joi. Înțelegerea francezului se va întinde pe două sezoane, până în 2021, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

"Este o onoare să o antrenez pe Montreal Impact și să mă întorc în MLS. Este un campionat pe care îl știu bine și în care am trăit momente foarte frumoase. Este extraordinar să mă aflu în Quebec, Montreal, un loc cu un imens patrimoniu multicultural. Am urmărit mereu această echipă, iar acum sunt aici", a declarat Henry.

Thierry Henry a fost unul dintre cei mai apreciați atacanți din istoria recentă. Francezul a evoluat la cluburi precum AS Monaco, Juventus, Arsenal, FC Barcelona sau New York Red Bulls. Acesta a câștigat Campionatul Mondial și European alături de Franța, și-a trecut în cont titlul de campion în Anglia, Spania și Franța, iar împreună cu Barcelona a cucerit Liga Campionilor și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Ca antrenor, Henry și-a început cariera în calitate de secund al lui Roberto Martinez la naționala Belgiei, în perioada august 2016-octombrie 2018, iar ulterior a fost numit principal la AS Monaco, club unde a rezistat doar 20 de meciuri, în intervalul octombrie 2018-ianuarie 2019.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

Montreal Impact evoluează în MLS, iar în sezonul recent încheiat a terminat sezonul regulat din Conferința de Est pe locul 9, cu 41 de puncte acumulate în 34 de jocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.