Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu: 'Şi eu am refuzat SPP-ul când am fost ministru'

inquamphotos.com / Octav Ganea
toma petcu

Fostul ministru al Energiei, deputatul Toma Petcu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că şi el a refuzat serviciile SPP în perioada cât a exercitat mandatul de ministru. "Legat de toate discuţiile astea din ultima perioadă cu SPP-ul, nu vă ascund faptul că în perioada în care am fost ministru al Energiei şi eu am refuzat SPP-ul şi am mers cu şofer personal, cu toate că odată ne-a oprit poliţia. (...) Acum, nu vă ascund, dacă tot mă întrebaţi de ce am refuzat serviciile SPP, am luat în calcul că pe toată perioada mandatului meu de ministru sunt monitorizat de SRI şi am zis că o singură instituţie e suficient, nu m-am gândit să o iau şi pe a doua", a declarat Toma Petcu, anunţă Agerpres.

El spune că cei de la SPP "sunt foarte atenţi la activitatea miniştrilor în mod special şi a demnitarilor de rang înalt, premier sau vicepremier, şi, de multe ori, poate încalcă regulile şi se duc mai mult decât ar avea voie să se ducă şi îşi încalcă atribuţiile".

"Dacă acest lucru va fi dovedit prin Comisia de control a SRI, este clar că nu doar modificarea legislaţiei în vigoare, aşa cum spunea domnul Dragnea, trebuie făcută, ci trebuie aplicate şi sancţiuni destul de drastice celor care au făcut acest lucru, pentru că, până la urmă, orice om când se duce într-o funcţie pleacă de la prezumţia de nevinovăţie şi de bună-credinţă. Dacă tu începi din prima să-l monitorizezi, să-l înregistrezi, să-i stabileşti fiecare pas pe care să-l facă sau să nu-l facă, este foarte clar că omul ăla nu doar că nu mai este stăpân pe decizia lui, dar nu mai poate să aibă nici confortul şi liniştea necesară pentru a-şi asuma nişte lucruri, pentru că într-un guvern politic deciziile sunt politice", a încheiat Toma Petcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.