Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Finanţelor Wolfgang Schäuble, ales cu o largă majoritate preşedintele Bundestagului

Wolfgang Schauble

Fostul ministru german al Finanţelor Wolfgang Schäuble a fost ales preşedinte al Bundestagului marţi, în prima sesiune a noii Camere inferioare a Parlamentului de după alegerile legislative de la 24 septembrie, relatează Reuters. Fostul ministru a fost ales cu o majoritate largă - 501 la 173. Alţi 30 de deputaţi s-au abţinut.

Schäuble, un membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU, cinservatori) a cancelarului în exerciţiu Angela Merkel, a acceptat luna trecută să demisioneze din funcţia de ministru al Finanţelor, deschizând astfel calea preluării portofoliului de către un alt partid, în cadrul negocierilor în vederea formării unui nou Guvern de coaliţie. Wolfgang Schäuble, în vârstă de 75 de ani, a devenit cunoscut prin linia dură pe care a adoptat-o în vederea menţinerii unui buget echilibrat şi din cauza pozţiilor sale dure în timpul crizei zonei euri.

El urmează să se confrunte cu noi provocări în Bundestag, din care face parte pentru prima oară după război un partid de extremă dreapta - Alternativa pentru Germania (AfD), conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.