Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Sănătății prezintă cifrele reale: 'Putem să avem 50.000 de cazuri pe zi pe nedeclarați'

Inquam Photos / George Calin
Nelu Tătaru

Fostul ministru al Sănătății și consilier al premierului Florin Cîțu, Nelu Tătaru, susține că numărul real al cazurilor Covid-19 ar putea să fie de fapt 50.000. El a explicat modul în care a calculat și a ajuns la o asemenea cifră. Tătaru atrage atenția că România se află pe o pantă ascendentă.

„Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.ro.

Tătaru spune că ce se declară azi în raportările oficiale sunt mai puțin decât în realitate.

„Cred că am luat-o mai ușor crezând că am scăpat. Acum ne dăm seama că avem o transmitere mult mai mare. Vedem în acest moment că avem de luptat cu un val în care virusul este mult mai contagios. Avem între 5-8 de persoane care pot fi infectate de cineva bolnav, avem o perioadă de incubație mai scurtă decât la celelate tulpini.

Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă. Cifra oficială din România nu este de 8.000 cât a venit astăzi.

Suntem pe o pantă ascendentă. Mobilitatea este cea care dă și transmiterea în comunitate. Urmează ca săptămâna aceasta și cea următoare să mai avem un trend crescător odată cu deschiderea școlilor. Vedem dacă vom ajunge la 20-30 de mii de cazuri pe zi”, a conchis Nelu Tătaru, la Digi24.ro.

Vezi și: Tătaru spune că multe state din UE se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua epidemia: Bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.