Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Turismului, Bogdan Trif va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu

Antena 3
Bogdan Trif

Fostul ministru al Turismului, Bogdan Trif, lider al organizaţiei judeţene PSD, a anunţat, luni, că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, potrivit Agerpres.

Trif le propune sibienilor o ofertă electorală care cuprinde construcţia unui spital în Sibiu, unde nu există spital municipal, ci doar un spital judeţean, modernizarea drumurilor din judeţ, o mai bună promovare a turismului şi investiţii în acest domeniu prin atragerea de bani europeni, digitalizarea instituţiilor publice şi începerea transportului de mărfuri la Aeroportul Internaţional Sibiu, unde în prezent nu există o zonă de cargo şi se fac doar curse de pasageri.

"Suntem o echipă tânără, fiecare dintre noi am reuşit pe plan profesional, dar ne bucurăm şi de sprijinul seniorilor. (...) În contextul actual al pandemiei de coronavirus avem o situaţie dificilă a sistemului sanitar, de aceea oferta noastră, atât la cele două municipii, cât şi la judeţ se calează în jurul modernizării şi extinderii reţelei de sănătate, o reţea care să fie cu mult mai performantă şi mai ales să fie accesibilă fiecărui cetăţean", a declarat preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, luni, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ nu doreşte comasarea Spitalului de Pediatrie şi a celui Judeţean, ambele aflate în municipiul Sibiu şi mutarea lor într-o clădire nouă, cu mai puţine paturi. Bogdan Trif propune ca cele două spitale, cel de copii şi cel pentru adulţi, să fie modernizare în continuare şi să funcţioneze în zona centrală şi să se construiască primul spital municipal din Sibiu.

"Administraţia liberală vrea să mute spitalul la marginea oraşului, pe Drumul Hoţilor, e parcă şi o destinaţie predestinată acestui stil de a conduce liberal. Nu suntem singurul partid care a menţionat acest lucru şi colegii noştri din CJ de la Forum (FDGR n.r.) au punctat şi ei lucrul acesta. Este inadmisibil să te duci să muţi Spitalul Judeţean la marginea oraşului, să transformi pacientul sibian într-un cobai pentru că acel spital se află în imediata vecinătate a zonei industriale şi în apropiere de groapa de gunoi. (...) În proiectul pe care l-am văzut, (...) numărul paturilor de care beneficiază la ora actuală Spitalul Judeţean e în număr de 1.054, se reduce cu aproximativ 40%. (...) Spitalul Judeţean trebuie dezvoltat în parteneriat cu spitalul municipal. Suntem printre puţinele municipii care nu avem spital municipal. (...) Vom susţine construirea spitalului judeţean pe actualul amplasament. Este o nebunie să îl mutăm la marginea oraşului", a spus Trif.

Potrivit liderului PSD Sibiu, PNL doreşte să mute spitalul judeţean la marginea municipiului din "interese imobiliare".

Fost ministru al Turismului timp de aproape doi ani de zile, în perioada ianuarie 2018 - noiembrie 2019, Bogdan Trif, susţine investiţii în două staţiuni, Păltiniş şi Ocna Sibiului, şi în zona Bâlea. Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Sibiu doreşte ca staţiunea montană Păltiniş să fie ca şi Borsecul, adică să atragă turişti şi când nu se poate schia, iar pentru aceasta propune crearea unui parc de aventură, a unui centru spa, tip sanatoriu, un patinoar, o telecabină şi o parcare în apropierea staţiunii. Şi la Bâlea, Trif consideră că este necesară înlocuirea actualei telecabine cu una nouă şi amenajarea unei pârtii de schi. În staţiunea Ocna Sibiului, fostul ministru al Turismului crede că este necesar ca să existe un centru de tratament de stat tip spa, unic în România. Trif acuză autorităţile locale că nu au dorit să depună proiecte pentru a primi bani de la Ministerul Turismului, cât a fost el ministru.

Funcţia de preşedinte al CJ Sibiu este deţinută, în prezent, de către Daniela Cîmpean (PNL), care a anunţat că îşi doreşte un al doilea mandat.

Ultimul preşedinte PSD al CJ Sibiu a fost fostul lider al organizaţiei judeţene, Ioan Cindrea, care a condus instituţia până în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.