Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru brazilian de finanţe a fost inculpat pentru spălare de bani, în cadrul unui scandal de corupţie

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Fostul ministru brazilian de finanţe Guido Mantega a fost inculpat luni pentru spălare de bani şi alte capete de acuzare, în cadrul scandalului de corupţie ce zguduie elitele politice şi economice ale Braziliei, informează marţi AFP, scrie Agerpres.

Potrivit judecătorului Sergio Moro, Guido Mantega, 69 de ani, este acuzat că a acceptat sume de bani din partea gigantului în domeniul construcţiilor Odebrecht, pentru a favoriza dispoziţii legislative favorabile companiei. 

Este pentru prima dată când fostul ministru este acuzat în cadrul imensului scandal de corupţie "Spălătorie Expres" (Lava Jato), care a dezvăluit o amplă reţea de mituire, cu legături în special pe pieţele publice ale gigantului petrolier brazilian Petrobras.

Citește și: Parlamentari olandezi sunt 'extrem de îngrijoraţi' de informaţiile potrivit cărora guvernul turc are în plan să finanţeze şcoli de weekend pe teritoriul Olandei

Guido Mantega a fost ministru de finanţe în timpul celui de-al doilea mandat al preşedintelui Luiz Lula da Silva, în prezent aflat în detenţie. Fostul preşedinte (2003-2010) ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani şi o lună închisoare, pentru corupţie şi spălare de bani. 

Cu toate acestea, el este, potrivit sondajelor, marele favorit pentru alegerile prezidenţiale din octombrie, însă candidatura sa are mari şanse să fie invalidată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.