Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru britanic de finanţe, George Osborne, spune că Partidul Conservator 'a făcut greşeli' ce au dus la BREXIT

Brexit

Fostul ministru britanic de finanţe, George Osborne, a declarat miercuri că Partidul Conservator "a făcut greşeli" care au dus la referendumul cu privire la Brexit, informează dpa, potrivit Agerpres.

"Cred că am greşit că am încurajat dezbaterea conform căreia tot ce face Bruxellesul este o provocare şi o luptă şi e eronat", a declarat Osborne în cadrul emisiunii Newsnight de la BBC.

"Am întârziat prea mult în a încerca să explicăm unele dintre beneficiile statutului de membru al UE", a spus el, adăugând că executivul său "nu a făcut suficient în problema imigraţiei".

"Acest lucru a deschis calea spre referendum", a conchis Osborne, care a fost ministru de finanţe pe vremea premierului David Cameron, din 2010 până în 2016.

Fostul deputat pro-UE, care este în prezent editor la cotidianul London Evening Standard, a mai spus că a permite asocierea "unei preocupări minoritare privind suveranitatea constituţională cu controlul imigraţiei" a fost un lucru "letal" în dezbaterea din timpul referendumului.

Osborne şi-a apărat de asemenea propria prestaţie, afirmând că "în faţa uriaşei crize financiare" guvernul de coaliţie format de conservatori cu liberal-democraţii "a muncit din greu" pentru a îndrepta lucrurile. "În cele din urmă, ţara s-a dezvoltat şi au fost create locuri de muncă, astfel că s-a putut evita situaţia catastrofală în care au ajuns în acea perioadă o mulţime de ţări europene", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.