Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru de finanţe britanic Rishi Sunak a evitat să îl critice pe premierul demisionar Boris Johnson

bbc.com
Rishi Sunak, ministru finanțe, Marea Britanie

Fostul ministru de finanţe britanic Rishi Sunak a evitat criticile la adresa premierului demisionar Boris Johnson, căruia vrea să îi ia locul, consemnează marţi AFP.

Sunak, care şi-a lansat marţi campania pentru postul de prim-ministru, a declarat că Johnson "este una din persoanele cele mai remarcabile pe care mi-a fost dat să le întâlnesc şi orice spun anumiţi comentatori, are un fond bun".

Fostul ministru în vârstă de 42 de ani este unul din primii care au demisionat săptămâna trecută din guvernul condus de Johnson, care a fost obligat să renunţe şi el la funcţie după alte circa 60 de demisii din cadrul executivului, potrivit Agerpres.ro.

"Am fost în dezacord cu el? (cu Johnson - n. red.) Da, şi de aceea am demisionat", a arătat Sunak, refuzând însă "demonizarea lui Boris, exagerarea greşelilor şi negarea eforturilor lui".

În afară de Sunak s-au înscris în cursa pentru succesiunea la conducerea guvernului alţi zece politicieni conservatori, însă unul din ei s-a retras deja marţi. Fiecare din ei are nevoie de susţinerea a cel puţin 20 de parlamentari din partid, iar lista oficială va fi anunţată în cursul zilei.

Numele următorului lider al Partidului Conservator va fi anunţat în 5 septembrie, a precizat luni Comitetul 1922, grup parlamentar conservator care stabileşte şi regulamentul alegerilor interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.