Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru de finanţe britanic Rishi Sunak promite suspendarea temporară a TVA la facturile de energie ale gospodăriilor

bbc.com
Rishi Sunak, ministru finanțe, Marea Britanie

Fostul ministru de finanţe britanic Rishi Sunak, candidat la succesiunea premierului Boris Johnson, s-a angajat miercuri să scutească temporar gospodăriile de la plata taxei pe valoarea adăugată la facturile de energie, în cadrul unui "plan hibernal" menit să atenueze criza creşterii costului vieţii, relatează Reuters.

Pauza de un an de la plata TVA la facturile de energie va ajuta familiile britanice să economisească 160 de lire (193 dolari), a spus Sunak.

Acest angajament reprezintă o schimbare de strategie pentru Sunak, care a pus accentul în mod repetat pe nevoia de a reinstala disciplina în finanţele publice britanice, notează Reuters.

Acum trei luni, ca ministru de finanţe, Sunak a exclus reducerea TVA la energie, apreciind că acest lucru nu ar ajuta prea mult familiile britanice. Miercuri, echipa sa a calificat scăderea temporară propusă drept "elementul central" al planului lui Sunak pentru această iarnă, potrivit Agerpres.ro.

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss, rivala lui Sunak la succesiunea lui Boris Johnson şi considerată favorită, a prezentat în ce o priveşte o mai lungă serie de reduceri fiscale, despre care fostul ministru al finanţelor a asigurat că sunt iresponsabile.

Truss, care săptămâna trecută avea un avantaj de 24 de punct asupra lui Sunak, conform unui sondaj YouGov în rândul membrilor Partidului Conservator, a avertizat la rândul ei că planurile acestuia vor duce ţara la recesiune.

Oricine va câştiga cursa pentru şefia Partidului Conservator şi va deveni astfel premier - câştigătorul urmând să fie anunţat pe 5 septembrie -, va moşteni una din cele mai dificile situaţii în care s-a aflat Marea Britanie în ultimele decenii, cu o inflaţie care se apropie de 11% pe an, stagnarea creşterii şi intensificarea acţiunilor sindicale, mai notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.