Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru Funeriu a răbufnit: 'Sunt exasperat că nu aţi înţeles...'

funeriu bun

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, în prezent high level adviser al UE pe lângă Guvernul Republicii Moldova, revine în prim-plan cu o luare de poziţie radicală despre situaţia învăţământului din România.

Asaltat de jurnalişti cu solicitarea de a comenta diverse subiecte de actualitate, Funeriu se declară exasperat. Principala nemulţumire a fostului ministru este că, după o serie de reforme în mandatul său, a urmat un recul, iar şansele de revenire sunt tot mai puţine. Daniel Funeriu cere susţinerea actualului ministru al Educaţiei, dar şi aderarea tuturor celor interesaţi de soarta învăţământului la proiectul "România Educată", lansat de preşedintele Iohannis.

Vezi și: Klaus Iohannis a fost dat de gol: Președintele are PROBLEME de sănătate / FOTO

"Imi suna insistent telefonul sa comentez: a) ilegalitatea scolilor doctorale (reala, trebuie salvate doar cele ok) b) ilegalitatile lu' Andromesxu (tipice) c) homeschooling (yeah, right...) d) invatamant dual (pe care l-am infiintat in 2012). Nu am a spune decat atat: laserul (ELI) l-am facut, la CERN v-am aderat, bac cinstit v-am dat, cruciada antiplagiat am facut, invatamant dual am infiintat, universitati private au falimentat, academiilor mafiote le-am luat finantarea, Scoala Altfel v-am facut, clasa pregatitoare v-am facut, rezultatele la PISA le-am crescut, universitatile au fost clasificate, lege a educatiei moderna v-am dat, cercetatori valorosi am promovat si 20 de noi institute misto v-am facut. E adevarat, gargara si zambete tampe nu prea v-am dat. Noh, acum ce mai vreti de la sufletul meu? De ce exact nu sunteti fericiti cu cei pe care i-ati pus dupa (ati incercat vreo 10 in 4 ani)? Really, apreciati postarile mele despre verzi si uscate daca vreti, dar nu profitati de politetea mea pentru a-mi cere sa ma replonjez in porcaria numita politica romaneasca. Destul sunt exasperat ca nu ati inteles momentul in 2011, cand chiar puteati face ceva pentru copiii vostri. Ai vostri, nu ai mei. Apreciati eventual ca actualul ministru are mintea destupata si sperati ca "Romania Educata" sa va duca in 2018 unde eram in 2012, ca altfel... Really, chiar am lucruri importante de facut, si cat fac eu asta, participati la "Romania Educata", luand ca baza Legea 1 si principiile gandite de Miclea", scrie Funeriu pe Facebook, într-o postare care a strâns aproape 1000 de "like-uri".

Acuzat că e arogant, pentru că a scos în evidenţă propriile realizări de ministru, Funeriu răspunde: "Nu fac nimic rău vorbind despre lucrurile bune pe care le-am făcut. Preferaţi un arogant care vă face bine sau un modest care vă face rău? Miclea a fost cel mai bun, eu cel mai eficient."

Vezi şi: Unul dintre cei mai cunoscuți deputați a fost amenințat cu MOARTEA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.