Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru PSD Daniel Suciu îi ia apărarea ministrului Finanţelor: 'Este nevoie de o discuție despre impozitarea marilor averi'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Daniel Suciu

Deputatul PSD Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării, a declarat, joi, la Profit TV, despre afirmaţiile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu privind impozitarea luxului, că nu e pentru prima dată când partidul său doreşte o dezbatere publică despre schimbarea unei filosofii care ar putea să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat.

”Să ştiţi că nu e pentru prima dată când partidul nostru doreşte o dezbatere publică asupra unor subiecte care ţin inclusiv de impozitare sau de schimbarea unei folosofii care ar putea să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat. La noi la PSD, nu ne trezim să vorbim aşa cum ne trezim în stradă, fără să discutăm în interiorul partidului”, a spus Daniel Suciu.

”PSD, prin vocea ministrului de Finanţe, introduce o temă în dezbatere, pe care evident că o vom discuta ş în interiorul coaliţiei şi o să vedem câte din propunerile acestea vor fi acceptate. Noi credem că există o preocupare şi ar trebui să existe o preocupare să vedem ce putem schimba, şi ce nu a funcţionat bine, pentru că este într-adevar nevoie de bani la buget, pentru investiţii, şi da, impozitarea unor averi mai mari, aşa cum se află şi în practiva altor ţări europene, ar trebui să fie o discuţie şi în România”, a adăugat social-democratul.

Daniel Suciu a continuat: ”Eu nu discut despre termenul de bogat, sau mai puţin bogat. Eu reţin că există inclusiv în Bucureşti oameni care nu îşi fac firme dar îşi ascund prin sute de apartamente şi plătesc un impozit extrem de mic şi fac un profit foarte mare. De ce să nu ne uităm în zona asta, pentru că tot evaziune fiscală se numeşte”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.