Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, o îndeamnă pe Alina Bica să rupă tăcerea: 'Se rugau de ea să îl salte pe Horodniceanu'

Inquam Photos / Octav Ganea
daniel dragomir manda

Daniel Dragomir, fostul ofițer SRI, a relatat miercuri, după audierea din dosarul Black Cube, un moment în care spune că fostul adjunct al SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, secretar general SRI, o rugau pe Alina Bica să îl ridice cu mascații pe Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT.

"Îmi aduc aminte cu dezgust de un moment în care Coldea și Dumbravă se rugau de Alina Bica să îl salte pe Horodniceanu în stradă cu mascați și Bica s-a opus la momentul acela. Eu cred că Alina Bica își aduce aminte din Costa Rica și așa cum eu și alții vorbesc, va ieși și Bica să iasă să spună cum au vrut ei să îl salte pe Horodniceanu. Așa vom înțelege cu dosarul Black Cube care a fost treaba cu Kovesi și Horodniceanu", a declarat Daniel Dragomir, potrivit Mediafax.

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia a expirat pe 19 mai.

Presa internațională e la picioarele Simonei Halep: 'Sufocantă în atac şi impenetrabilă în apărare, o forţă irezistibilă şi de neclintit'

Daniel Dragomir a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, el declarând, într-un interviu pentru Gândul că, ani de zile, a stat în acelaşi birou cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI. Dragomir a demisionat din SRI în anul 2013.

Dumitru Dumbravă a fost promovat, în 2014, la gradul de general de brigadă. A fost sef al Directiei juridice din SRI pănă în 2016, când a fost numit secretar general al Serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un "câmp tactic".

Florian Coldea a fost omul doi din SRI timp de 12 ani, fiind considerat “creierul” instituţiei. Coldea a demisionat din SRI la începutul lui 2017, după ce Sebastian Ghiţă a făcut publică relația de prietenie pe care o avea cu Florian Coldea.

Alina Bica a fost șef al DIICOT, ulterior fiind acuzată pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de membru în comisia ANRP. Bica se află în Costa Rica, iar avocații săi au anunțat că are statut de refugiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.