Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul patron al Realitatea TV nu cedează: UNDE contestă mandatul de arestare

ciocanel judecator

Nemulțumit de sentința Curții de Apel București, Elan Schwartzenberg s-a decis: vrea să conteste mandatul de arestare emis pe numele său. La sfârșitul săptămânii trecute, avocatul Cătălin Dancu a făcut o depalsare în Israel unde Elan Schwartzenberg ar fi trebui să semneze actele prin care să demareze procedura de contestare a mandatului internațional de arestare emis pe numele sau de Curtea de Apel București.

Citește și: Vasile Blaga, în fața magistraților. Decizie capitală așteptată de la ÎCCJ

Omul de afaceri, fost parton al postlui de televiziune Realitatea TV, s-a răzgândit, însă și a adoptat o nouă strategie. Astfel, contactat telefonic, avocatul Cătălin Dancu ne-a declarat că va contesta la CEDO mandatul. Proaspăt întors din Israel, Cătălin Dancu a declarat pentru EVZ că ”fostul parton de la Realitatea va deschide un proces la CEDO și în funcție de răspunsul de acolo va decide strategia pe care o va demara în România”, a spus avocatul Dancu.

Pe de altă parte, avocatul Florin Cojocaru a trimis o scrisoare prin care susține că Elan Schwartzenberg a declarat într-un email adresat EVZ că ”abordarea situației judiciare care mă privește urmărește remediile conferite de procedurile penale, cu obiectivitate și fără nicio încărcătură de ordin personal, remedii care nădăjduiesc că vor conduce la înlăturarea efectelor mandatului de arestare preventivă, emis și mentinut cu nerespectarea exigențelor legale, în opinia mea”. Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire generală în dosarul în care este judecat fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Acesta a fost acuzat că a construit mai mult imobile cu destinația de case sociale fără a plăti taxe și că ar fi a preluat în mod fraudulos terenul de la Primăria Constanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.