Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul prefect Stelian Dolha şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al CJ Bistrița-Năsăud

primaria-Bistrita

Fostul prefect Stelian Dolha şi-a depus, luni, candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud din partea alianţei electorale constituite de PNL, USR şi PLUS, potrivit Agerpres.

Candidatul a fost înconjurat de mai mulţi susţinători, printre care s-au numărat preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ioan Turc, deputatul USR Cristina Iurişniţi, liderul judeţean al PLUS, Lorant Sas, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, liberala Diana Morar, mai mulţi primari şi şefi de instituţii deconcentrate.

De asemenea, au fost depuse listele de candidaţi pentru Consiliul Judeţean din partea PNL, respectiv din partea USR-PLUS.

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat că Stelian Dolha este singurul candidat care îl poate detrona pe social-democratul Radu Moldovan, care conduce în prezent Consiliul Judeţean şi va candida pentru un nou mandat, susţinut de PSD, ALDE, Pro România şi UDMR.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

"Singurul candidat care poate să îl trimită pe Radu Moldovan într-un concediu prelungit este Stelian Dolha, iar singurul partid şi alianţă politică care pot să trimită, de asemenea, actuala majoritate a PSD în opoziţie sunt PNL, USR şi PLUS. Ne bazăm în efortul nostru pe faptul că oamenii au înţeles că PSD este forţa politică nocivă care a ţinut judeţul şi ţara pe loc. Avem o uriaşă oportunitate la aceste alegeri pentru a ne restarta, pentru a ajunge de la judeţul cu cele mai mici venituri din România pe cap de locuitor la un judeţ de top al ţării", a spus Ioan Turc în cadrul unei conferinţe de presă organizate în faţa sediului Biroului Electoral Judeţean.

La rândul său, candidatul alianţei electorale PNL-USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a afirmat că şi-a asumat această candidatură din dorinţa de a face o administraţie bazată pe performanţă, şi nu pe carnetul de partid.

"M-am decis să candidez pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, renunţând la funcţia de prefect, din mai multe motive. Unul: m-am săturat ca judeţul Bistriţa-Năsăud, timp de opt ani de zile, să fie o feudă roşie, politizată cap-coadă. În cele opt luni de zile cât am fost prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, mi-am dat seama că instituţiile noastre sunt căpuşate politic, sunt pline de nepotism şi de oameni care au un singur criteriu - carnetul de partid roşu, atât. Cu astfel de oameni, nu o să putem să facem niciodată administraţie, performanţă administrativă", a spus Dolha.

În ceea ce priveşte lista PNL pentru Consiliul Judeţean, aceasta este deschisă de Stelian Dolha, secondat de secretarul general al PNL şi deputat de Bistriţa-Năsăud, Robert Sighiartău, iar următoarele patru locuri sunt ocupate de actuali primari PNL din comunele Spermezeu, Feldru, Şieu Măgheruş şi Şieuţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.