Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier croat Ivo Sanader, rejudecat pentru corupţie

serbia croatia bosnia muntenegru slovenia kosovo

Justiţia croată a deschis luni un nou proces pentru corupţie în cazul fostului premier Ivo Sanader, eliberat pe cauţiune după anularea de către Curtea Supremă a condamnării sale la nouă ani de închisoare, relatează AFP.

 

La începutul lunii octombrie 2015, Curtea Supremă estima că ''dreptul (lui Sanader) la un proces echitabil'' a fost încălcat şi a ordonat desfăşurarea unui nou proces.

 

Ivo Sanader (62 de ani), precum şi fostul său partid conservator HDZ au fost declaraţi vinovaţi în martie 2014 că au deturnat zece milioane de euro din fondurile publice. El a fost eliberat în noiembrie trecut, în schimbul unei cauţiuni de 1,7 milioane de euro, după ce a stat trei ani în închisoare.

 

Fostul premier, precum şi alţi patru acuzaţi, dintre care trei responsabili ai HDZ, au pledat ''nevinovat'' luni. Sanader a calificat procesul drept ''o născocire''.

 

Procesul lui Sanader a fost unul dintre cele mai importante din domeniul corupţiei de la declararea independenţei Croaţiei în 1991 şi primul împotriva unui partid politic, HDZ, formaţiune care domină în prezent coaliţia de la putere, conform Agerpres.

 

Sanader a condus două guverne conservatoare (2003-2009). Activitatea sa politică a dus Croaţia în NATO în 2009 şi până în pragul Uniunii Europene, la care a aderat în 2013. El este implicat şi în alte dosare de corupţie aflate pe rol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.