Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier Emil Boc, bucătar voluntar: le-a gătit familiilor nevoiașe mazăre cu carne de porc

Emil Boc butoi

Primarul Clujului, Emil Boc, a gătit, luni, în prima bucătărie comunitară, pentru persoanele nevoiaşe din municipiu şi pentru copiii din centrele de zi, el amestecând mazărea şi carnea de porc în oale şi tăind cartofi dulci, la fel cum făcea în armată şi studenţie, informează Mediafax.

Emil Boc a îmbrăcat, luni, un halat verde, şi a ajutat voluntarii asociaţiei „O masă caldă”, care au lansat prima bucătărie comunitară, să pregătească mâncarea pentru clujenii nevoiaşi şi pentru copiii din centrele de zi. Edilul a amestecat mazărea şi carnea de poc aflate în oale pe aragaz și a şi tăiat cartofi dulci, amintindu-şi de armată şi de studenţie.

„Cât durează toată asta, Raimonda?”, a întrebat primarul, amestecând în oala cu mazăre.

„La ora 14 trimitem mâncarea pentru copii şi centre, după care punem în caserole, să fim în piaţă să o împărţim. De la 11 până la 14”, i-a răspuns preşedintele asociaţiei „O masă caldă”, Raimonda Boian.

Boc a mai avut şi alte curiozităţi, legate de preparatele culinare.

„Asta ce e?”, întreabă acesta.

„Sunt legumele, avem o cantitate mare, 200 de porţii, suntem obligaţi să împărţim”, a sosit, prompt, răspunsul.

După ce a amestecat, edilul Clujului a trecut la alt post de lucru.

„Pe mine unde mă repartizezi?”, s-a interesat Boc, trecând la tăiatul cartofilor dulci: „De dimensiunea asta? Pot şi mai groase?”.

Primarul Clujului a precizat că acasă nu mai este şef, ci are drepturi egale cu ceilalţi membri ai familiei.

„Am făcut armata, am trecut inevitabil prin bucătărie, dar şi pe la cantina studenţească din Hașdeu, unde eram de serviciu. Acasă, când pot, nu sunt scutit de astfel de activităţi şi am vrut să fiu alături de aceşti oameni inimoşi să ducă la capăt acest proiect”, a spus Boc.

Acesta a declarat că proiectul primei bucătării comuntare lansat de asociaţia “O masă caldă” este o idee extraordinară prin care se oferă hrană celor aflaţi în nevoie 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

“Oameni buni, un gest mic al nostru, al dumneavoastră, poate reprezenta foarte mult pentru oamenii care au nevoie de el. Nicio comunitate nu poate fi puternică dacă nu este solidară, nicio autoritate locală nu poate singură să rezolve problemele unei comunităţi. Doar implicându-ne, doar fiind împreună, doar punând mână de la mână putem să avem o comunitate puternică, solidară şi să ne pese de cei din preajma noastră. Cred că aici, la Cluj, prin ceea ce au reuşit colegii noştri este un lucru de excepţie şi care să îi îndemne pe toţi clujenii să-l urmeze”, a spus Boc.

Acesta a precizat că administraţia locală a venit în acest proiect punând gratuit la dispoziţia asociaţiei un spaţiu cu mai multe încăperi, totul fiind conform standardelor sanitare, cu circuit, cu igienă.

Preşedintele asociaţiei “O masă caldă”, Raimonda Boian, a declarat, la rândul său, că în cadrul proiectului se pregăteşte o masă caldă de luni până vineri, gătită doar de voluntari.

“Beneficiarii noştri sunt copii din centre de zi care sunt administrate de alte organizaţii, persoane care sunt adăpostite în centre de rezidenţă, care sunt luate de pe stradă şi duse în aceste centre şi o a treia categorie sunt cei care sunt în stradă şi vin în fiecare zi în Piaţa Muzeului şi le oferim o caserolă de mâncare. Pregătim zilnic aproximativ 250 de porţii de mâncare, luni avem pe meniu mazăre cu carne de porc, iar copiii vor avea salată de cartofi dulci cu pui la grătar”, a spus Boian.

Costul unei caserole cu mâncare se ridică la 2,64 de lei, sumele privind achiziţionarea alimentelor fiind asigurate din donaţii şi sponsorizări.

„Un meniu este compus din tot ce are nevoie organismul, carbohidraţi, lipide, vitamine, fibre. Caserla are 375 de ml iar ca meniu mai avem paste, ciulama de pui, varză a la Cluj”, a mai spus preşedintele asociaţiei.

Raimonda Boian a subliniat că asociaţia se va implica într-o campanie de educare a responsabililor din centrele de zi pentru copii în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.