Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost externat din spital

nytimes.com
imran khan

Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost externat din spital duminică, la trei zile după ce a fost împuşcat în picioare într-o tentativă eşuată de asasinat, a anunţat unul dintre colaboratorii săi apropiaţi, potrivit AFP.

Acest atacat care a fost alimentat, potrivit fostului premier, de succesorul său, Shehbaz Sharif, a amplificat tensiunea politică din această ţară marcată de turbulenţe de la înlăturarea lui Khan de la putere în aprilie.

Fostul ministru al informaţiilor Fawad Chaudhry a declarat pentru AFP că Imran Khan a ieşit din spital, iar un post de televiziune local l-a arătat părăsind în scaun cu rotile clinica din Lahore unde a primit îngrijri.

Imran Khan, în vârstă de 70 de ani, se adresa joi susţinătorilor săi dintr-un container urcat pe un camion la Wazirabad, la circa 170 de km est de capitală, când un individ a tras în rafală cu o armă în direcţia sa.

Un bărbat a fost arestat în urma atacului, care, potrivit responsabililor guvernamentali, este opera unui atacator izolat şi reprezintă "un caz foarte clar de extremism religios", potrivit Agerpres.

Într-un video divulgat presei de către poliţie, suspectul declara că a încercat să îl ucidă pe Khan deoarece convoiul său a întrerupt chemarea la rugăciune.

Cu toate acestea, a insistat vineri Imran Khan vorbind cu jurnaliştii din spital, sunt implicaţi doi atacatori. Potrivit acestuia, Shehbaz Sharif, succesorul său, precum şi ministrul de interne Rana Sanaullah şi un ofiţer superior al serviciilor de informaţii sunt în spatele acestei tentative de asasinat.

Guvernul şi armata au calificat aceste acuzaţii drept "minciuni" şi au ameninţat cu darea în judecată pentru defăimare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.