Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier thailandez Thaksin Shinawatra: 'Alegerile legislative au fost trucate şi marcate de nereguli, pentru ca armata să-şi menţină puterea'

thailanda

Alegerile legislative din Thailanda au fost "trucate" şi marcate de "nereguli", pentru ca armata să-şi menţină puterea, a declarat luni, pentru AFP, fostul premier Thaksin Shinawatra, înlăturat de la putere în 2006 de junta militară, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

"Toată lumea ştie în Thailanda, întreaga comunitate internaţională care a monitorizat scrutinul ştie că au avut loc nereguli", a declarat Thaksin Shinawatra într-un interviu acordat France Presse de la Hong Kong, denunţând "alegeri trucate".

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

Miliardarul, care a făcut avere în special din telecomunicaţii, s-a exilat în 2008 pentru a scăpa de urmăriri pe care el le denunţă ca fiind politice. Cu toate acestea, el rămâne din umbră o persoană marcantă a vieţii politice thailandeze. Partidele apropiate lui au câştigat din 2001 până acum toate alegerile, beneficiind în special de sprijinul populaţiilor defavorizate din nordul şi nord-estul ţării.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

În timpul scrutinului de duminică, primul de după lovitura de stat din 2014, "numărul de buletine a depăşit cu mult numărul de alegători în numeroase provincii", a subliniat Thaksin Shinawatra. "Dacă guvernul este ales prin alegeri trucate, cum vreţi voi să obţineţi respectul comunităţii internaţionale?", a întrebat el.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda

În pofida unui avans al opoziţiei, în special a principalului său partid, Pheu Thai, foarte apropiat de Thaksin Shinawatra, junta este bine plasată pentru a păstra controlul asupra regatului la finalul scrutinului. Însă partidul pro-armată, care nu a obţinut de unul singur majoritatea, va trebui să negocieze cu alte facţiuni şi jocul alianţelor va fi determinant.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

De ani de zile, Thailanda este profund divizată între mişcări favorabile lui Thaksin Shinawatra ("roşii") şi o elită conservatoare ce se aliniază armatei ("galbenii") şi se prezintă drept o garanţie pentru stabilitatea şi protecţia monarhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.