Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte al Mali, Ibrahim Boubacar Keita, a fost eliberat de junta care l-a îndepărtat de la putere săptămâna trecută

BBC
Mali soldati

Fostul preşedinte al Mali Ibrahim Boubacar Keita a fost eliberat joi de către junta care l-a îndepărtat de la putere săptămâna trecută, după cei şapte ani în care a deţinut puterea, în această ţară aflată în război împotriva jihadiştilor, au anunţat militarii, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Preşedintele IBK este liber, se află acasă”. a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al juntei, căpitanul Djibrila Maïga.

Comitetul Naţional de Salvare a Poporului (CNSP), înfiinţat de militari pentru a conduce ţara, ”informează opinia publică naţională şi internaţională că fostul preşedinte Ibrahim Boubakar Keïta a fost eliberat şi se află în prezent la rşedinţa sa”, a anunţat el pe Facebook.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după ce cazurile COVID-19 au crescut: M-a surprins

Keita s-a întors în noaptea de miercuri spre joi la reşedinţa sa din cartierul Sebenikoro.

Ibrahim Boubacar Keita, în vârstă de 75 de ani, a fost arestat împreună cu mai mulţi alţi oficiali la 18 august, într-un puci condus de către ofiţeri din Mali după mai multe luni de tulburări politice.

După luni de manifestaţii în ţară, militari conduşi de către colonelul Assimi Goita i-au arestat pe premier şi pe preşedinte marţi după-amiaza, după care şeful statului şi-a anunţat demisia.

IBK, devenit în ochii mutora dintre pucişti principalul vinovat de criza în domeniul securităţii, politică şi economică în care se afundă ţara de ani de zile, şi-a anunţat în seara loviturii de stat demisia la postul naţional de televiziune. El a spus că nu are altă opţiune în vederea evitării unei băi de sânge.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

El a fost reţinut de atunci într-un loc care nua fost divulgat în mod oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.