Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte al Moldovei, Vladimir Voronin, despre criza politică și pandemică prin care trece țara sa: Să ne concentrăm pe salvarea oamenilor!

voronin

„Este necesar să fie pus capăt zâzaniilor politice și toate eforturile să fie concentrate la salvarea vieții oamenilor”, a declarat fostul președinte al Republicii Moldova și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, transmite  deschide.md.

Într-o scrisoare deschisă către Parlament și președintele Republicii Moldova, fostul șef al statului menționează că cetățenii au votat pentru ca clasa politică să rezolve problemele statului, și nu pentru a împroșca cu noroi și provoca noi valuri ale crizei.

„Dacă dumneavoastră ați hotărât să luptații unii împotriva altora, fără a lua în considerare pierderile de populație a Republicii Moldovei chiar și până la ultimul cetățean al țării, recunoașteți acest lucru în mod cinstit. Ca oamenilor să le fie clar că nu sunteți oameni de nădejde și nu mai pot avea nădejde în voi. Oamenii care v-au ales, care și-au dat voturile pentru dumneavoastră, trebuie să știe asta. Cel puțin pentru ca pe viitor să nu mai facă asemenea greșeli fatale, să nu încredințeze guvernarea țării unor oameni asemenea dumneavoastră”, susține Voronin.

În acest context, liderul PCRM vine și cu un apel în adresa Curții Constituționale să „refuze atât deputaților, cât și președintelui țării examinarea nesfârșitelor apelări stupide care intervin din partea lor”.

„Este necesar ca orice discuții cu tema alegerilor parlamentare anticipate să fie amânate până la stabilizarea totală a situației epidemiologice din țară. Ca politician și lider de partid, optez pentru faptul ca să ne debarasăm cât mai repede posibil de actualul Parlament, care este corupt, mafiot și trădător. Dar, ca cetățean și patriot al țării, nu pot să nu-mi dau seama că organizarea alegerilor în condițiile actuale va agrava și mai mult situația din țară, care și fără asta este îngrozitoare”, anunță fostul președinte.

În acest sens, susține Vladimir Voronin, clasa politică este obligată, în cel mai scurt timp, să formeze și să confirme un guvern plenipotențiar, care să-și asume organizarea și întreaga responsabilitate pentru realizarea măsurilor de ameliorare a complicatei situații epidemiologice din țară.

„Care în cele mai scurte termene va soluționa problemele legate de achiziționarea preparatelor medicale necesare și va organiza procesul de vaccinare a populației țării. Și o va face fără a ține cont de interese politice și cheltuieli materiale. În caz contrar, nu vom reuși să supraviețuim ca popor. Dacă nu veți face acest lucru în cel mai urgent mod, noile jertfe ale pandemiei vor fi pe conștiința dumneavoastră”, a punctat el.

Amintim că Maia Sandu s-a adresat la Curtea Constituțională în vederea constatării circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului după ce deputații au respins de două ori propunerea de învestire a Guvernului.

Totodată, PSRM a depus o sesizare la CCM prin care solicită anularea primei încercări de învestire, când Guvernul Gavrilița a obținut zero voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.