Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte slovac Andrej Kiska îşi face partid

Andrej Kiska

Fostul preşedinte slovac Andrej Kiska, care şi-a încheiat mandatul sâmbătă, a anunţat că a format un nou partid numit "Pentru oameni", relatează luni DPA potrivit Agerpres.

Milionarul în vârstă de 56 de ani a făcut anunţul luni în oraşul Banska Bystrica (centru), unde i-a prezentat pe cei mai importanţi colegi de campanie, cu care intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din primăvara anului 2020.

Printre aceştia se numără unii dintre cei mai vocali critici ai mişcării de protest împotriva corupţiei apărută după uciderea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak în februarie 2018.

Kiska a predat funcţia prezidenţială avocatei liberale în vârstă de 45 de ani Zuzana Caputova, care a câştigat alegerile prezidenţiale în martie pentru a deveni cel mai tânăr preşedinte al ţării şi prima femeie care ocupă această funcţie.

Alegerea Zuzanei Caputova a avut loc după luni de demonstraţii împotriva uciderii lui Kuciak, care a fost împuşcat mortal în casa sa din apropierea Bratislavei în timp ce lucra la un material despre legăturile dintre guvernul slovac şi mafia italiană.

Kiska a declarat că a refuzat să candideze pentru încă un mandat prezidenţial de cinci ani deoarece doreşte să-şi asume un rol activ împotriva guvernului social-democrat, pe care îl acuză că a lăsat Slovacia să devină un "stat mafiot".

Popularitatea de care s-a bucurat de-a lungul timpului Kiska a fost afectată la sfârşitul mandatului său după izbucnirea unor scandaluri referitoare la activitatea sa din trecut în afaceri, cu controverse privind speculaţii de proprietăţi şi suspiciuni de evaziune fiscală.

El doreşte ca noul său partid să se adreseze atât conservatorilor, cât şi liberalilor care nu sunt mulţumiţi de celelalte partide

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.