Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte sudanez Omar al-Bashir, condamnat la doi ani de închisoare pentru corupţie

Twitter
Sudan

Un tribunal din Khartoum l-a condamnat sâmbătă pe fostul preşedinte sudanez Omar al-Bashir la doi ani de detenţie într-un centru de reabilitare, pentru îmbogăţire ilicită şi trafic de valută, aceasta fiind prima sentinţă decisă împotriva fostului dictator înlăturat de la putere în aprilie printr-o lovitură de stat militară, relatează agenţia EFE potrivit Agerpres.

El a fost găsit vinovat pentru deţinere ilegală de valută după ce la reşedinţa sa a fost descoperită suma de şapte milioane de euro, la câteva zile după ce a fost înlăturat de la putere. Sentinţa anunţată sâmbătă prevede şi confiscarea acestor bani.

Fostul preşedinte sudanez a recunoscut că a primit 25 de milioane de dolari din partea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, precum şi alte fonduri din alte surse, dar a susţinut că nu a folosit aceşti bani în folosul său personal, astfel că a respins acuzaţiile împotriva sa.

În urma protestelor din întreaga ţară, în luna aprilie armata l-a înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat pe Omar al-Bashir, care cu 30 de ani în urmă a ajuns la putere tot printr-o lovitură de stat militară.

El se află în arest de când a fost înlăturat din funcţie şi în luna mai a fost inculpat de asemenea pentru incitare şi implicare în uciderea unor protestatari. Fostul preşedinte a fost inculpat încă de când se afla la putere şi de Curtea Penală Internaţională pentru genocid în regiunea Darfur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.