Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar al municipiului Iasi Gheorghe Nichita a fost condamnat la cinci ani şi două luni de închisoare pentru că și-a spionat amanta

www.romaniatv.net
Gheorghe Nichita Adina Samson

Fostul primar al municipiului Iasi Gheorghe Nichita a fost condamnat, marţi, la o pedeapsă de cinci ani şi două luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru că şi-ar fi spionat amanta. Decizia nu este definitivă, potrivit news.ro.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis, marţi, condamnarea fostului primar de Iaşi Gheorghe Nichita la cinci ani şi două luni de închisoare, fiind acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Citește și:Topul bogaților din Rusia s-a schimbat: cine este multimiliardarul care domină în țara lui Vladimir Putin

Totodată, fostul şef al Poliţiei Locale Ştefan Hliboceanu a fost condamnat la patru ani şi cinci luni de închisoare în acelaşi dosar.

Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita este acuzat că şi-ar fi determinat subalternii de la Poliţia Locală să o urmărească pe fosta sa amantă Adina Samson, inclusiv când aceasta părăsea localitatea.

Gheorghe Nichita se află în Penitenciarul din Iaşi, după ce în luna august a acestui an a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Bucureşti.

Nichita a fost găsit vinovat pentru că ar fi luat zece la sută mită dintr-un contract de 70 milioane de lei derulat de primăria ieşeană, într-un proiect care viza fluidizarea traficului în municipiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.