Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar al oraşului Busan din Coreea de Sud a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru hărţuire sexuală

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Fostul primar al oraşului Busan din Coreea de Sud a fost condamnat marţi la trei ani de închisoare pentru hărţuirea sexuală a două subordonate, decizia ilustrând mobilizarea justiţiei pe un subiect trecut sub tăcere mult timp în această ţară, relatează AFP.

Acuzat de comportament necorespunzător faţă de două angajate, Oh Keo-don a demisionat anul trecut din funcţia de primar al acestui mare port cunoscut în special pentru festivalul său internaţional de film, potrivit agerpres.ro.

Trei luni mai târziu, primarul capitalei Seul, Park Won-soon, s-a sinucis după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de o subordonată.

Cei doi bărbaţi făceau parte din Partidul Democrat (centru-stânga) al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in, care a fost învins la alegerile parţiale din aprilie de la Seul şi Busan. Rezultatele i-au permis opoziţiei să se relanseze, cu un an înainte de alegerile prezidenţiale.

Oh Keo-don, în vârstă de 72 de ani, a susţinut întotdeauna că respectivele contacte cu angajatele sale au fost accidentale, declarându-le în acelaşi timp jurnaliştilor la sosirea la tribunal că a făcut toate greşelile posibile.

Judecătorul Ryu Seung-woo de la tribunalul districtului Busan a concluzionat că inculpatul a abuzat de "poziţia sa de superioritate" şi a comis acte de hărţuire sexuală.

"Oameni care nu ar fi trebuit să sufere suferă în continuare", a adăugat el, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

Societatea sud-coreeană rămâne profund conservatoare în privinţa chestiunilor societale, în ciuda dezvoltării economiei sale. Victimele hărţuirii sexuale sunt supuse deseori unor presiuni puternice pentru a păstra tăcerea.

Însă lucrurile au început să evolueze odată cu mişcarea #metoo care, în Coreea de Sud, a început când o procuroare, Seo Ji-hyun, a acuzat public un superior ierarhic că a pipăit-o insistent în timpul unor funeralii.

Un alt caz răsunător este cel al unei foste mari speranţe a taberei politice de centru-stânga, Ahn Hee-jung, acuzat de viol de secretara sa şi condamnat în februarie 2019 la trei ani şi jumătate de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.