Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul principe Nicolae NU a fost primit în trenul regal spre Curtea de Argeş (surse)

principele nicolae

Sâmbătă, 16 decembrie, este ziua funeraliilor Regelui Mihai. În programul oficial prezentat vineri de Casa Regală, fostul principe Nicolae şi soţia sunt menţionaţi în componenţa convoiului care va însoţi sicriul de la Palatul Regal spre Catedrala Patriarhală. Nicolae de Roumanie Medforth Mills nu face parte însă dintre cei care vor însoţi sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai în trenul către Curtea de Argeş.

Vezi şi: Zvonurile se confirmă: Fostul principe Nicolae al României s-a căsătorit în secret

La ora 14.35, la Gara Regală Băneasa, militarii Brigăzii 30 Gardă preiau sicriul și crucea și parcurg drumul prin interiorul gării până pe peron, unde Jandarmeria Română în uniformele de ceremonie va da onorul și va intona marșuri funebre până la introducerea sicriului în vagonul mortuar. Membrii familiei călătoresc cu trenul spre gara din Curtea de Argeş, unde militarii Brigăzii 30 Gardă, din vagonul mortuar, vor preda altor militari, de pe peron, sicriul și crucea. Familia Regală va urma sicriul, în ordinea de precădere. Cortegiul funerar se va deplasa spre Catedrala din Curtea de Argeș.

Potrivit unor surse apropiate de fostul principe Nicolae, acesta ar fi dorit să se afle în trenul regal, însă nu a primit nicio invitaţie în acest sens.  "Voi merge pe lângă tren", le-a spus Nicolae apropiaţilor. În august 2015, lui Nicolae i-a fost retras titlul de principe și a fost exclus din linia de succesiune. Înainte de decesul Regelui, au existat acuzaţii publice între Casa Regală şi fostul principe, după ce acestuia nu i s-a permis să-şi viziteze bunicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.