Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul secretar al Zalăului, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi un TUN de 1,7 milioane de lei

www.adevarul.ro
Stelian Potroviţă

Fostul secretar al municipiului Zalău, Stelian Potroviţă, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu şi prejudicierea statului cu 1,7 milioane de lei într-un dosar privind atribuirea ilegală a unui teren intravilan, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii joi, de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus în acest dosar trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Stelian Potroviţă, la data faptei secretar al municipiului Zalău, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, Dorel Onaca, la data faptei inspector în Primăria Zalău şi o persoană fizică, ultimii doi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

"În cursul anului 2011, inculpatul Potroviţă Stelian, în calitatea menţionată mai sus, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu în contextul atribuirii către o persoană, reprezentată de inculpatul - persoană fizică, a unei suprafeţe de teren intravilan de 6.100 metri pătraţi ce aparţinea Statului Român şi care nu făcea parte din rezerva aflată la dispoziţia Comisiei Locale.

La momentul respectiv, în localitatea Zalău, existau alte suprafeţe de teren agricol pentru a satisface integral cererile proprietarului. În demersul său, inculpatul Potroviţă Stelian ar fi beneficiat şi de ajutorul celorlalţi doi inculpaţi care i-ar fi pus la dispoziţie mai multe înscrisuri (documentaţia topografică) care au stat la baza semnării procesului verbal de punere în posesie", se arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, Ministerul Finanţelor Publice a precizat că se constituie parte civilă în cauză în acest dosar şi solicită restituirea bunului în natură şi restabilirea situaţiei anterioare, prin revenirea acestuia în proprietatea statului şi prin anularea actelor juridice produs al infracţiunii.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

"Prin infracţiunea săvârşită ar fi fost cauzat Statului Român un prejudiciu total de 1.754.820 lei - format din suma de 1.310.740 lei - valoarea terenului la nivelul lunii decembrie 2019, la care se adaugă lipsa de folosinţă a terenului în perioada aprilie 2011 - decembrie 2019, respectiv 444.080 lei", precizează DNA.

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.