Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul secretar american de stat Henry Kissinger, primit de preşedintele rus, Vladimir Putin

KremlinAndBoat

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a primit joi la Moscova pe fostul secretar american de stat Henry Kissinger, a anunţat Kremlinul, într-un comunicat, transmite agenţia Reuters.

Acesta nu a oferit detalii despre ce au discutat cei doi interlocutori, precizând doar că Henry Kissinger a venit în Rusia pentru Primakov Readings, un forum anual al experţilor, diplomaţilor şi oamenilor politici. 

Kissinger a avut o întrevedere cu preşedintele american, Donald Trump, luna trecută, iar cei doi şefi de stat, american şi rus, urmează să se întâlnească în marja summitului G20 de la Hamburg (Germania), din zilele de 7 şi 8 iulie. 

Aceasta ar reprezenta prima întâlnire faţă în faţă între Putin şi Trump, de când acesta din urmă a devenit preşedinte al SUA. 

Reuters aminteşte că Henry Kissinger, în calitate de consilier pentru securitate naţională al preşedintelui american Richard Nixon, a stabilit un canal privat de comunicare cu Anatoly Dobrynin, ambasadorul URSS la Washington, fapt apreciat de istorici că a contribuit la reducerea tensiunilor în Războiul Rece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.