Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al Protecţiei Consumatorilor, după concluziile Comisiei Sparanghelul: 'Cel mult se poate constata încălcarea legii moralității'

horia constantinescu

Horia Constantinescu, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) și candidatul PPU (social-liberal) pentru Primăria Constanța s-a declarat sceptic după ce Comisia ”Sparanghelul” a prezentat primele concluzii. Acesta nu crede că, din punct de vedere legal, pot exista vreun fel de repercusiuni în ceea ce-i privește pe responsabilii de situația creată.

„Cel mult se poate constata încălcarea legii moralității, că de încălcarea Codului Penal nu cred că poate fi vorba (…) În timp ce românii purtau măști și stăteau în izolare la domiciliu, un contingent de conaționali mergea în Germania, unde îi servea pe aceștia, pentru că nu cred că serveau măcar propriile interese financiare. Am descoperit ulterior cum erau tratați. Dar nicio comisie parlamentară nu va putea constata încălcarea moralității în acest caz”, a spus Horia Constantinescu la Antena 3.

Aglomeraţia care s-a creat pe Aeroportul de la Cluj, pe 9 aprilie, când 1.900 de români care urmau să lucreze la ferme din Germania la cules de sparanghel s-au înghesuit pentru a se îmbarca în 12 curse charter, s-a produs pe fondul unor "disfuncţionalităţi profunde", a declarat, marţi, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind acest caz, senatorul PSD Radu Oprea. Comisia se reuneşte din nou săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.