Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al spionilor din Ucraina rupe tăcerea: 'Este dificil să schimbăm sistemul în câțiva ani! Au existat calcule greșite'

SBU

Ivan Bakanov, fostul șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei, a declarat că nu a reușit să schimbe „sistemul” în câțiva ani, având în vedere că a fost „infliuențat” de un inamic „puternic și insidios”. Bakanov a fost demis de președintele Volodimir Zelenski în urmă cu două zile.

"Nu s-a finalizat tot ceea ce s-a planificat. Au existat, de asemenea, calcule greșite, motivele pentru care ar trebui analizate separat. În același timp, merită să ne amintim că este dificil să schimbăm sistemul în câțiva ani, care timp de decenii a fost influențat de un inamic puternic și insidios, cu resurse nelimitate", a spus Bakanov, într-un apel publicat pe site-ul Serviciului de Securitate al Ucrainei, relatează Ukrinform.

Potrivit acestuia, în februarie, rușii plănuiai să cucerească Ucraina în 3 zile. "Dar în acest moment de criză, agenții inamici nu au funcționat – SBU a construit un sistem clar pentru neutralizarea lor în avans. Și acesta este, de asemenea, unul dintre rezultatele care indică nivelul de lucru al serviciului special", a spus Bakanov.

El a subliniat că securitatea statului este un domeniu suprasensibil, iar rezultatele activității SBU nu ar trebui să depindă de evaluări subiective, intrigi și alte premise.

Vorbind despre rezultatele activității SBU, Bakanov a reamintit reținerea și anunțarea suspiciunii la adresa unor oameni aropiați de Putin, investigarea dosarelor penale în care au fost implicați politicieni de top și lideri ai fracțiunilor parlamentare, expunerea pe scară largă și în masă a agenților inamici în diferite organisme de stat în ultimii ani, contracararea sistemică a propagandei ostile.

Bakanov a mulțumit SBU pentru serviciul oferit ofițerilor onești și profesioniști și și-a exprimat speranța că rezultatele activității următorilor lideri ai SBU vor fi mai bune.

Președintele Volodimir Zelenski l-a îndepărtat pe 17 iulie pe Ivan Bakanov din funcția de șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei. A doua zi, Zelenski a plasat exercitarea temporară a atribuțiilor șefului SBU pe prim-adjunctul instituției. Ulterior, Zelenski a depus în Parlament un proiect de rezoluție privind demiterea lui Bakanov din funcția de șef al SBU.

Pe 19 iulie, Rada Supremă l-a demis pe Bakanov din funcția de șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei cu 265 de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.