Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski 'decapiteză' Serviciul de Securitate al Ucrainei: astăzi l-a demis pe adjunctul șefului instituției și pe mai mulți lideri din țară

pbs.twimg.com
Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis pe Volodimir Gorbenko, adjunctul șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei. Decretul nr. 506/2022 a fost publicat pe site-ul Biroului Președintelui.

"Demiterea lui Gorbenko Vladimir Terentiyovych din funcția de șef adjunct al Serviciului de Securitate al Ucrainei", se arată în document. Gorbenko a fost numit șef adjunct al Serviciului de Securitate al Ucrainei în noiembrie 2019, prin decretul președintelui.

De asemenea, președintele l-a demis pe Ruslan Grigorenko din funcția de șef al Departamentului SBU din regiunea Sumy, numindu-l pe Eduard Fedorov în această funcție.

În plus, Zelenski l-a demis pe Volodimir Krasnyansky din funcția de șef al departamentului SBU din regiunea Dnipropetrovsk, numindu-l pe Serhiy Lysak în această funcție. Înainte de aceasta, Lysak a deținut o poziție similară în regiunea Zhytomyr și a fost demis printr-un decret separat. Regiunea Jitomyr a rămas fără liderul SBU.

Rotația a avut loc în birourile SBU din regiunile Transcarpați și Poltava. Acum, Ivan Rudnițkii va conduce Serviciul de Securitate al Ucrainei în regiunea Poltava, iar Evhen Borzilov - în Transcarpatia.

Zelenski l-a numit, de asemenea, pe Oleksandr Kutsy în funcția de șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Harkov. Președintele a semnat un decret privind demiterea fostului șef al departamentului Roman Dudin în luna mai.

La 17 iulie, președintele Zelenski l-a îndepărtat pe Ivan Bakanov din funcția de șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Zelesnki invoca în motivele sale suspiciuni de „trădare”: „O astfel de serie de infracțiuni împotriva bazelor securității naționale a statului și legăturile care au fost înregistrate între angajații agențiilor de aplicare a legii din Ucraina și serviciile speciale ale Rusiei ridică întrebări foarte serioase pentru liderii relevanți. Fiecare dintre aceste întrebări va primi un răspuns adecvat”, a precizat Zelenski”, spunea Zelenski în motivele sale.

Vezi și: Explodează 'puroiul' în Serviciul de Securitate al Ucrainei: se anunță posibile dosare penale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.