Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul selecționer al Chinei a fost trimis în judecată pentru corupție

wikipedia

Fostul selecţioner al Chinei, Li Tie, care a evoluat ca jucător la echipa engleză de fotbal Everton, a fost trimis în judecată pentru corupţie, a anunţat miercuri Procuratura Supremă a Poporului, în timp ce autorităţile de la Beijing încearcă să pună capăt abuzurilor în lumea sportului, informează AFP.

Începând din luna noiembrie, o serie de oficiali din fotbalul chinez, inclusiv preşedintele federaţiei, Chen Xuyuan, au făcut obiectul unor anchete pentru "încălcări ale legii", conform Agerpres.

Inculparea lui Li Tie, unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din China, vine la câteva luni ce autorităţile au anunţat că au deschis o anchetă judiciară împotriva fostului jucător din Premier League.

Li "este suspectat că a acceptat şi a oferit mită către şi de la angajaţi non-statali", a precizat Procuratura într-un comunicat.

Un parchet local din provincia Hubei, din centrul Chinei, "a demarat urmărirea publică (împotriva lui Li), în conformitate cu legea".

Antrenorul în vârstă de 46 de ani a jucat la Everton între 2002 şi 2006 şi are peste 90 de selecţii în naţionala Chinei.

El a preluat conducerea selecţionatei chineze în 2020, dar a părăsit acest post în 2021, după ratarea calificării la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

Fan al fotbalului, preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat speranţa că ţara sa va găzdui şi chiar va reuşi să câştige o Cupă Mondială într-o zi.

Dar campania sa anticorupţie a avut un impact puternic asupra fotbalului chinez în ultimele luni, lovind un sector care se confrunta deja cu dificultăţi financiare şi suferă în continuare consecinţele politicii "Zero Covid", la care Beijingul a renunţat între timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.