Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul strateg al lui Donald Trump, despre Marine Le Pen: 'Ea va câştiga aceste alegeri singură şi acesta va fi unul dintre cele mai mari întoarceri'

Business Insider
Steve Bannon

Fostul strateg al lui Donald Trump Steve Bannon (foto), prezent la Paris cu câteva zile înaintea alegerilor europene, afirmă că şefa extremei drepte franceze Marine Le Pen nu are nevoie de ajutorul său pentru a obţine o victorie în acest scrutin, relatează AFP, informează News.ro.

Citește și: Rusia reacționează în urma scandalului care zguduie coaliția de guvernare din Austria: 'Este o poveste care nu are nimic a face şi nu poate avea ceva cu noi'

”Marine Le Pen n-are nevoie de ajutorul meu pentru a câştiga. Eu sunt prietenul său, poate colegul său, dar ea va câştiga aceste alegeri singură şi acesta va fi unul dintre cele mai mari întoarceri din istoria politică a ţării sale”, a declarat luni, la BFMTV şi RMC, Bannon.

El a dat asigurări că se află la Paris ”în calitate de observator”, care ”se interesează mult de alegerile europene” de duminica viitoare.

”Mă interesez de Marine Le pen pentru că eu consider destul de remarcabile rezistenţa sa după eşecul din 2017, felul său de a da o nouă faţă Frontului Naţional”, a pledat sulfurosul fost consilier al lui Trump.

Steve Bannon, care a fost invitat de onoare la Congresul Frontului Naţional (FN, devenit Rassemblement national, RN) în martie, ”nu are niciun rol în campanie”, s-a apărat la Franceinfo Marine Le Pen, acuzată de majoritate că este ”calul troian” al planurilor lui Trump şi Putin în vederea unei slăbiri a Europei.

”El este la Paris cu afaceri, pentru că e pe cale să-şi vânda una dintre societăîţi unei mari bănci franceze. Aşadar, acest lucru nu are strict nimic a face cu campania”, a declarat preşedinta RN.

Preşedinta RN a declarat că s-a ”apropiat” de Steve Bannon din mai multe motive.

”Este un consilier politic remarcabil de interesant. Statele Unite sunt pe cale să aleagă între a întoarce spatele mondializării sălbatice, iar, evident, asta ne interesează”, a subliniat ea.

”Bineînţeles că discutăm politică. Este un om care, efectiv, a avut un rol la un moment dat în campania domnului Trump”, a adăugat ea.

Bannon l-a consiliat pe Trump la finalul campaniei sale, însă a fost dat afară de la Casa Albă la mai puţin de un an după ce a fost numit consilier startegic al preşedintelui american.

Marine Le Pen a mai declarat că ”l-a întrebat (pe Bannon) dacă el cunoaşte vreo bancă europeană care ar accepta să ne acorde un împrumut. Nici el nu a găsit, ceea ce arată că, totuşi, cordonul în vederea strangulării noastre financiare este foarte strâns şi foarte solid”.

Fosta finalistă în alegerile prezidenţiale franceze din 2017 a precizat, de asemenea, că s-a întâlnit cu Bannon pentru că el are ”o întreagă serie de metode de strângere de fonduri, pentru a ne putea finanţa, pe lângă francezi, prin intermediul reţelelor de socializare care (...) pot să ne înveţe un număr de lucruri”.

”Salvini, Orban, Le Pen nu vor să distrugă UE, ei vor să o reformeze din interior, să o transforme într-o uniune de state-naţiuni independente, iar asta va consolida Europa”, a pledat Steve Bannon.

”Mişcările suveraniste, populiste, naţionaliste au rezultate bune în alegerile europene, iar asta va ajuta aceste mişcări în întreaga lume şi îi va fi util, de asemenea, lui Trump în Statele Unite”, a recunoscut el.

Steve Bannon a lansat, în 2017, la Bruxelles, o fundaţie intitulată ”The Movement”, care avea ca proiect să organizeze partidele populsite în vederea alegerilor europene.

Însă el s-a lovit de formaţiuni disparate, puţin înclinate să primească sfaturi de peste Atlantic.

Fostul consilier al lui trump nu a fost, de altfel, prezent la Milano, sâmbătă, la reuniunea a 12 partide naţionaliste în jurul liderului Ligii (extremă dreapta) italiene Matteo Salvini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.