Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbal: Serie A promite toleranţă zero împotriva rasismului

News.ro
minge fotbal poarta

Fotbalul italian va adopta o abordare de "toleranţă zero" faţă de fanii rasişti, folosind tehnologia pentru a ajuta la identificarea infractorilor şi a-i interzice pe stadioane, a declarat marţi directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Problema abuzurilor rasiste asupra jucătorilor este pe ordinea de zi în fotbalul european, după ce Vinicius Jr de la Real Madrid a fost vizat în timpul meciului din weekend de la Valencia, din campionatul Spaniei.

"Pe stadioane, ca şi în societate, există un procent de rasişti", a afirmat Luigi De Siervo într-o conferinţă de presă. "Astăzi, cu tehnologia şi cu microfoanele de pe stadion, pot fi auziţi şi îi putem pedepsi. Este o luptă, ca o tumoare pe care trebuie sa o îndepărtezi sistematic chiar dacă are recidive", a adăugat el.

De Siervo a remarcat că în jur de 170 de suporteri ai lui Juventus Torino au primit interdicţie a intra pe stadioane după ce l-au insultat luna trecută pe Romelu Lukaku, de la Inter Milano, într-un meci din semifinalele Cupei Italiei. Potrivit lui, acesta este un exemplu al "căii către toleranţă zero" faţă de rasişti.

Guvernul italian va investi 10 milioane de euro pentru a promova Serie A în străinatate, a spus De Siervo.

Serie A a rămas în urma campionatului Angliei şi a celui al Spaniei în ce priveşte veniturile, iar fotbalul italian s-a confruntat cu violenţa fanilor şi cu alte scandaluri. Juventus, cel mai titrat club din fotbalul italian, a fost penalizat luni cu 10 puncte pentru fraude contabile.

Dar De Siervo a opinat că investiţiile fondurilor străine din ultimii ani au arătat ca Serie A este în creştere, iar prezenţa echipelor italiene în finalele celor trei competiţii europene din actualul sezon subliniază acest reviriment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.