Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbaliştii de la Rapid s-au antrenat în echipament roz pentru a susţine lupta împotriva cancerului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Rapid Turnu Magurele

Echipa de fotbal Rapid București a pornit în lupta împotriva cancerului, iar jucătorii au intrat în campania Fundaţiei „Renaşterea” şi s-au antrenat în echipamente roz pentru a creşte conştientizarea asupra cancerului la femei.

Chiar unul dintre rapidişti, Raul Costin, şi-a pierdut bunica în lupta împotriva cancerului şi îi îndeamnă pe români să meargă la cursa caritabilă Race for the Cure pentru a combate boala, potrivit news.ro.

Citește și: INCREDIBIL Guvernul a înființat al ȘASELEA post de secretar de stat la Educație, pentru că doi secretari sunt în campanie electorală

„Bunica mea a murit la 55 de ani de cancer de col uterin, se întâmpla acum 23 de ani şi din păcate nu s-a putut face mare lucru, eu eram destul de mic, dar i-am văzut pe părinţii mei că au fost foarte afectaţi. E foarte greu, credeţi-mă”, a spus Costin.

Jucătorul a adăugat că este un lucru foarte mare ceea ce face Fundaţia Renașterea pentru că încearcă să ajute femei de pretutindeni.

„Sunt lucruri foarte importante care ajung să salveze vieţi în momente în care nimeni nu mai dădea nicio şansă. Tocmai de aceea aş face un apel către bărbaţii din România să meargă la cursă, Race for the Cure, unde pot face mult mai mult decât să stea acasă”, a precizat fotbalistul.

Fundaţia Renaşterea anunță că 29 de persoane de la Rapid, jucători, staff tehnic şi echipa de marketing, au acceptat din convingere revoluţia cromatică şi au îmbrăcat tricourile roz care semnalează o nouă ediţie a tradiţionalei curse internaţionale Race for the Cure 2020.

Citește și: Victorie pentru Liviu Dragnea în instanță .

Aceasta are loc în 25-27 septembrie în format digital, pentru strângerea de fonduri necesare pentru prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului la femei.

„Este o onoare pentru noi să putem susţine această iniţiativa caritabilă atât de importantă pentru România. Ştim că statisticile arată destul de îngrijorător şi că cel mai util ar fi ca femeile de la noi din ţară, să poată avea acces la servicii medicale de diagnostic pentru a putea preveni apariţia sau agravarea cancerului, aşa cum se întâmplă în restul ţărilor din Europa. Este o responsabilitate pentru fiecare dintre noi să contribuim, fiecare cum poate, la susţinerea sistemului medical din România, mai ales în zonele defavorizate”, a declarat Adrian Iencsi, antrenorul echipei Rapid.

La rândul său, atacantul Lucian Goge a subliniat că jucătorii sunt profund ataşaţi de vișiniul Rapidului, dar poartă cu drag şi roz, dacă asta aduce zâmbete şi lucruri bune.

Potrivit ultimelor studii, furnizate de Fundaţia Renaşterea, în România sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel naţional, numărul deceselor se ridică la 3.209 şi peste jumătate din pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III şi IV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.