Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotbalistul român, făcut praf: Fără caracter, iubitor de shaorma, dar cu gagici și tatuaje

digisport.ro
romania bosnia fotbal nationala

Decăderea echipei naţionale continuă să nască un val de reacţii furioase. După ce la zid au fost puşi cei din conducerea FRF, dar şi selecţionerul Edward Iordănescu (43 de ani), a venit timpul să vorbim, deschis, despre o altă realitate cruntă: nu mai avem fotbalişti talentaţi! Când Ladislau Bölöni a spus, într-o conferinţă incendiară organizată în luna ianuarie, că nu vede un fotbalist talentat, de nivel internaţional, în generaţia actuală, lumea fotbalului românesc a luat foc!

Ieri, Marcel Răducanu (67 de ani) şi Răzvan Lucescu (53 de ani) au vorbit în cadrul unor emisiuni difuzate de Digi Sport şi Orange Sport. Şi amândoi au avut un discurs similar cu cel al lui Bölöni. Portretul jucătorului român, descris de ei în rândurile de mai jos, explică, în mare măsură, şi rezultatele catastrofale din ultima perioadă, relatează adevarul.

Ce a spus Marcel Răducanu? Ce să facem cu aceşti săraci jucători de fotbal. Nu putem să-i numim fotbalişti. Sunt jucători care, săracii, se chinuie, îi chinuie mingea, îi chinuie pe spectatori, îi chinuie pe toţi. L-am avut pe Daum care nu a fost bun, l-am avut pe Contra, pe Rădoi, acum îl avem pe Edi (n.r. – Edward Iordănescu). Până la urmă, tot acolo ajungem, că n-au jucătorii valoare.

Băieţii ăştia se gândesc doar la contractele de afară, să câştige bani, la manele, la gagici, la bărci, la tatuaje, la asta se gândesc ei.

Să-l lăsăm pe Edi, poate a fost neinspirat, dar, băi, intră pe teren, mori pentru România! Asta mă supără pe mine, dacă nu ştiu fotbal, măcar lupt, încerc să fac ceva. Păi, vine Alibec care e mai gras ca mine, el nu aleargă, se rostogoleşte! El a făcut întindere în vestiar, când şi-a luat chiloţii pe el. Oricine ar veni, nu face faţă. Se vorbeşte de sute de milioane, dar când intră pe teren nu arată nimic. Pot să vină Klopp sau Mourinho că n-au ce să facă, n-au material.

Ce a spus Răzvan Lucescu? Întotdeauna am avut jucători talentaţi din punct de vedere tehnic, dar e evident că n-avem caracter, n-avem spirit. Jucătorul de fotbal român nu e învăţat să lupe împotriva dificultăţilor, la cea mai mică situaţie dificilă abandonează. Se vede în teren, am pierdut cu Armenia (n.r. – în preliminariile CM 2022, cu Mirel Rădoi selecţioner), am urmărit meciul ăla, era evident că suntem superiori, dar ei aveau spirit de luptători total.

E posibil să aibă antrenorul partea lui de vină, nu poţi transmite o stare de spirit decât acolo, jucătorii trebuie să vină cu determinare, cu ambiţie. Te întrebi, OK antrenorul e foarte slab, să zicem, dar tu, ca jucător, accepţi sa pierzi 3-0 cu Muntenegru?  Ne-au bătut cu spiritul, în fotbalul de azi contează foarte mult să te iei la trântă cu problemele, personalitatea contează, toată determinarea de a depăşi un moment dificil, de a depăşi presiunea.

Am analizat golul primit cu Bosnia, a fost o lipsă de reacţie, fundaşul dreapta na stat OK, nici portarul n-a respins bine, dar sunt şapte jucători în careu dintre care niciunul n-a avut o reacţie şi un singur jucător bosniac împinge mingea în poartă.

Liga B a Naţiunilor, grupa a 3-a, etapa a 4-a

Bosnia – Finlanda 3-2

România – Muntenegru 0-3

Clasament 1.

Bosnia 4 2 2 0 6-4 8 2.

Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7 3.

Finlanda 4 1 1 2 5-5 4 4.

România 4 1 0 3 1-6 3

Locul 1 promovează în Liga A, iar locul 4 retrogradează în Liga C.

România, în Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023

*4 iunie (Stadion Gradski, Podgorica):  Muntenegru – România 2-0

*7 iunie (Stadion Bilino Polje, Zenica): Bosnia – România 1-0

*11 iunie (Stadion Giuleşti): România – Finlanda 1-0

*Marţi (Stadion Giuleşti): România – Muntenegru 0-3

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.