Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto | Arhiepiscopia Tomisului acuză city-managerul Constanţei că minte, după incendiul uriaș: Sediul nu a fost supraetajat niciodată

Claboo Media
incendiu arhiepiscopia tomisului

Arhiepiscopia Tomisului acuză city-managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, că a oferit informaţii false, după ce a anunţat că nu există autorizaţie de construire pentru podul Palatului Arhiepiscopal, precizând că acea clădire nu a fost supraetajată niciodată, anunță News.ro.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, un comunicat de presă, prin care afirmă că podul clădirii a fost dintotdeauna acolo, iar în ceea ce priveşte eventualele amenajări tehnice ale interiorului podului autorităţile abilitate pot cercetata legalitatea acestora.

“Arhiepiscopia Tomisului constată, cu uimire, că city-managerul municipiului Constanţa Felicia Ovanesian a lansat informaţii false cu privire la instituţia noastră. Astfel, referindu-se la sediul Arhiepiscopiei Tomisului a afirmat că acesta ar fi fost <>. În realitate, sediul Arhiepiscopiei Tomisului nu a fost supraetajat niciodată. Anexăm fotografii de epocă care demonstrează că acoperişul şi podul clădirii a existat dintotdeauna acolo legal, de la construcţia ei (1932) şi cât timp a fost muzeu sau bibliotecă. Referitor la eventualele amenajări tehnice ale interiorului podului, autorităţile abilitate pot cerceta legalitatea acestora”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului. Aceasta a mai precizat că termenul de mansardă a fost folosit imprecis în noaptea incendiului.

“Termenul <> a fost folosit imprecis în noaptea incendiului, întrucât la ultimul etaj al clădirii se află chiliile călugărilor (tot din 1932), despre care am avut informaţia iniţială că ar fi fost afectate de incendiu. Acolo este mansarda (nu podul) evidenţiată şi în planurile de origine ale clădirii. Ele nu sunt afectate de incendiu, ci de apa folosită la stingerea incendiului, chestiune precizată deja”, a mai transmis sursa citată.

City-managerul municipiului Constanţa, Felicia Ovanesian, a anunţat, marţi, că nu există autorizaţia de construire pentru podul Palatului Arhiepiscopal, distrus în incendiul de sâmbătă seara, precizând că supraetajarea neautorizată a fost ridicată în 2007, iar în prezent nu mai pot fi date sancţiuni, fapta fiind prescrisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.