Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Ce nu au curajul politicienii și membrii de partid să facă, fac călugării de la Mănăstirea Putna

calugar donare sange

Țara cu numeroase partide politice, România duce lipsă mare de donatori de sânge. Deși avem peste un milion de membri cu carnet de partid, nu există, la nivelul fiecărei structuri politice, un program prin care aceștia să doneze, periodic, sânge. Însă, ceea ce nu sunt în stare să facă politicienii, face Biserica Ortodoxă Română.

Obștea Mănăstirii Putna a organizat Campania „Un strop de sânge salvează o viață”. În numai o zi, au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge. Dacă politicienii și membrii de partid nu au curajul să meargă la medic să doneze sânge ca să salveze vieți, o fac călugării.

Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Centrul de Transfuzii Suceava, Fundația Umanitară Nord 2001 și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.

Activitatea s-a desfășurat în cabinetul medical al așezământului monahal, în total fiind recoltați aproximativ 450 ml de sânge de la fiecare dintre cei 28 de donatori eligibili.

„Începând din 2015, monahii și viețuitorii mănăstirii Putna și-au arătat disponibilitatea de a contribui, prin donare, la nevoia tot mai mare de sânge, participând fie la campanii organizate în cadrul acțiunilor de binefacere ale Bisericii, fie, oferindu-se voluntar de fiecare dată când cineva necesita o transfuzie urgentă”, au transmis reprezentanții Mănăstirii Putna.

Prin campaniile de donare de sânge organizate în ultimii ani, Patriarhia Română a devenit instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea donatorilor de sânge în România.

În ultimii 9 ani, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, au fost recoltați peste 20.500 de litri de sânge de la aproximativ 40.000 de donatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.