Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO – Chinezii au construit o bază militară similară cu Palatul Prezidențial din Taiwan

bază militară china

Un loc de antrenament militar chinez din regiunea Mongoliei Interioare din China este o replică exactă a rețelei de drumuri din apropierea Palatului Prezidențial din Taiwan, arată imaginile surprinse din satelit, care circulă pe rețelele de socializare.

Taiwanul și-a testat marți apărarea antiaeriană în exerciții de dimineață devreme, folosind rachete sol-aer și forțe aeriene, terestre și navale, spunând că va continua să intensifice antrenamentul în fața activităților militare frecvente ale Chinei din apropiere, relatează Reuters.

Taiwan, pe care China îl revendică drept propriul teritoriu, se plânge în ultimii patru ani de cazuri repetate de avioane ale forțelor aeriene chineze și nave marine care operează în apropierea și în jurul insulei.

content-image

 

Detalii despre baza militară

Baza de antrenament Zhurihe din China, situată în Liga Xilin Gol din Regiunea Autonomă Mongolia Interioară a Chinei, este una dintre cele mai cunoscute baze militare chineze, relatează postul de televiziune chinez CGTN. Constând din deșerturi, pajiști, munți și șanțuri, Zhurihe acoperă o suprafață de aproximativ 1.000 de kilometri pătrați, ceea ce o face cea mai mare bază de antrenament militar din Asia.

Baza cade sub conducerea Comandamentului Teatrului Central. Pentru a răspunde nevoilor potențialelor viitoare conflicte de înaltă tehnologie, Comisia Militară Centrală a Chinei a decis, în iulie 1997, să-și extindă gama de antrenament blindat într-o bază de antrenament tactică combinată, care a extins și a modernizat semnificativ instalația.

În 2011, baza de antrenament a fost recunoscută drept singurul poligon de testare a operațiunilor comune a forțelor terestre ale PLA.

Funcția sa principală este de a organiza unitățile de trupe în divizii, brigăzi și niveluri de regimente pentru a efectua exerciții de antrenament tactic combinat.

Să aruncăm o privire mai atentă la cum este să te antrenezi la Baza de antrenament Zhurihe: Iată o filmare cu momentul în care Xi Jinping a vizitat baza militară:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.