Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO E sărbătoare și în spațiu, pentru ruși: Până și cosmonauţii de pe ISS au sărbătorit cucerirea Luganskului

Cosmonauţii ruşi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) au sărbătorit luni cucerirea de către Rusia a regiunii ucrainene Lugansk, o etapă importantă a războiului declanşat de autorităţile de la Moscova în Ucraina, informează Reuters.

Agenţia spaţială rusă (Roscosmos) a descris capturarea de către trupele ruseşti a regiunii Lugansk drept "o zi a eliberării, care trebuie celebrată atât pe Pământ, cât şi în spaţiu", scrie agerpres.ro.

Roscosmos a publicat fotografii ce îi prezintă pe cosmonauţii Oleg Artemyev, Denis Matveev şi Sergei Korsakov în timp ce zâmbeau şi ţineau în mâini steaguri ale aliaţilor Rusiei din estul Ucrainei, autoproclamatele Republica Populară Lugansk şi Republica Populară Doneţk.

"Aceasta este o zi aşteptată de multă vreme, pe care locuitorii din zonele ocupate ale regiunii Lugansk o aşteptau de opt ani", au scris reprezentanţii Roscosmos pe serviciul de mesagerie online Telegram.

"Suntem convinşi că data de 3 iulie 2022 va rămâne pentru totdeauna în istoria Republicii Populare Lugansk", au adăugat ei.

Duminică, Rusia a anunţat că forţele militare ruseşti şi cele separatiste pro-ruse au preluat controlul complet asupra regiunii Lugansk după ce au capturat ultimul oraş major care se afla încă sub control ucrainean, Lisiceansk.

Ucraina, ai cărei lideri au jurat să recâştige teritoriile pierdute, a precizat că trupele sale s-au retras din ultimul bastion pe care îl controlau în acea regiune pentru a salva vieţile soldaţilor săi. Autorităţile de la Kiev au declarat că trupele ucrainene se vor regrupa pentru a lansa o contraofensivă cu ajutorul armelor occidentale cu rază lungă de acţiune.

După ce a fost blocată în tentativa sa iniţială de a captura capitala Kiev în luna februarie, Rusia şi-a concentrat eforturile pentru a alunga forţele ucrainene din regiunile estice Lugansk şi Doneţk, unde separatiştii pro-ruşi luptă cu armatele Kievului încă de la prima intervenţie militară declanşată de Moscova în Ucraina în anul 2014.content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.