Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Farul caută și Lumina divină: Hagi și Popescu au mers la Muntele Athos

F. P.

Gică Hagi, antrenorul echipei de fotbal Farul Constanța, și Gică Popescu, președintele clubului, au mers la Muntele Athos.

După câștigarea titlului, Hagi și Popescu și-au început vacanța într-un loc încărcat de semnificație pentru creștinii ortodocși. Cei doi nu mers singuri pe Sfântul Munte. Într-o imagine publicată de Gică Popescu pe Facebook apar și băieții celor doi, Ianis și Nicolas, dar și colegul de generație Adrian Ilie, notează GSP.

Muntele Athos este o mică peninsulă de 340 km pătraţi în nordul Marii Egee şi aparţine teritorial de Grecia. Aici îşi au locul 20 de mănăstiri, 12 schituri şi o mulţime de chilii călugăreşti ortodoxe, în care trăiesc mai mult de 1500 de monahi ortodocşi.

Regiunea este autonomă din punct de vedere administrativ, alcătuind un stat monastic cu capitala la Karyes. De-a lungul ei, peninsula este străbătută de o culme muntoasă ce se termină cu impunătorul vârf al Athosului, înalt de 2030 metri.

Marea Lavra este cea dintâi mănăstire cu viaţă de obşte de pe Sfântul Munte. Este mănăstirea tutelară peste tot Muntele şi are jurisdicţie asupra tuturor schiturilor şi sihăstriilor din jurul vârfului Athos, inclusiv asupra schitului românesc Prodromul.

Farul va începe următorul sezon în preliminariile Ligii Campionilor. Cei mai buni tineri jucători ai echipei sunt deja curtați de alte echipe, Hagi fiind pus în situația de a alege între consolidarea echipei, pentru performanță sportivă la un nivel superior, sau un profit imediat, prin vânzarea de jucători.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.