Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Germania stă pe un butoi cu pulbere! Confruntări violente între extrema stângă și cea dreaptă: acuzații de tentativă omucidere

voanews.com
Berlin, clădire

Cel puţin zece persoane mascate au aruncat cu obiecte incendiare într-o clădire din Berlin până de curând ocupată abuziv de adepţi ai extremei stângi, provocând un incendiu pe o latură a imobilului, a anunţat joi poliţia germană, informează dpa. Un departament special al poliţiei, responsabil cu investigarea infracţiunilor motivate politic, a declanşat o anchetă pentru suspiciune de incendiere, tentativă de omucidere şi încălcare gravă a liniştii publice, a precizat poliţia capitalei germane, informează Agerpres.

Citește și: Un om de afaceri de top lansează acuzații grave împotriva unui candidat USR-PLUS: 'A fost angajatul meu. Se uita la filme intezise minorilor'

Potrivit unui comunicat, trei angajaţi ai unei firme de securitate se aflau în clădirea abandonată din districtul estic Friedrichshain în momentul atacului. Ei au reuşit să fugă fără să fie răniţi.

Atacul a avut loc miercuri seara. Potrivit poliţiei, incendiatorii au ţintit partea frontală a clădirii, care a fost unul dintre ultimele mari adăposturi ilegale ale forţelor de stânga, înainte de a fi evacuată în cadrul unei ample operaţiuni a poliţiei, mai devreme luna aceasta.

Citește și: Autoritățile cer carantină totală pentru două localități, după ce numărul de cazuri a crescut foarte mult

Unul dintre obiectele incendiare a lovit clădirea, aprinzând deşeurile adunate în afara blocului şi ramele ferestrelor.

Foştii rezidenţi de pe Liebigstrasee 34 - sau "Liebig34" - descriau blocul drept "un colectiv anarho-homo-feminist".

În jur de 50 de oameni au fost scoşi din clădire în urma operaţiunii din 9 octombrie a poliţiei, după ce un tribunal a decretat că aceasta este ocupată ilegal.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.