Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Înmormântărea tradițională nu mai este prima opțiune: Care este noua 'modă' în materie de funeralii

ZF
inmormantare

Cel mai mare furnizor de servicii funerare din Marea Britanie a anunțat că va începe să ofere servicii de incinerare în apă, cunoscute și sub numele de resomare, în cursul acestui an. Dar ce este mai exact și care este impactul său asupra mediului?

Marea Britanie va oferi pentru prima dată în acest an servicii de incinerare cu apă, ca urmare a cererii tot mai mari pentru opțiuni mai ecologice de sfârșit de viață, conform Euronews.com.

În prezent, în cea mai mare parte a Europei, există doar două opțiuni pentru a muri: înmormântarea sau incinerarea tradițională cu foc.

Dar sunt explorate noi opțiuni.

Ce este incinerarea cu apă sau resomarea?

Incinerarea cu apă, cunoscută și sub numele de aquamation, resomation și hidroliză alcalină, folosește apa pentru a readuce corpul la rămășițele scheletice.

Cadavrul este plasat într-un vas de oțel umplut cu apă și o soluție alcalină.

Acesta este apoi încălzită, ceea ce duce carnea înapoi la componentele sale chimice - aminoacizi, peptide, zaharuri și săruri.

După aproximativ trei-patru ore, rămân doar oasele, care sunt apoi măcinate până la obținerea unei pulberi albe, așezate într-o urnă și dăruite familiei.

Care este impactul industriei funerare asupra mediului?

"Timp de decenii au existat doar două opțiuni principale atunci când a fost vorba de aranjarea sfârșitului vieții: înmormântarea și incinerarea", spune Julian Atkinson, director al companiei de înmormântare Kindly Earth.

"Noi le vom oferi oamenilor o altă opțiune pentru modul în care părăsesc această lume, deoarece acest proces natural folosește apa, nu focul, ceea ce îl face mai blând cu corpul și mai blând cu mediul înconjurător."

Și se pare că există un apetit pentru un astfel de serviciu.

Un studiu realizat de YouGov, comandat de Co-op Funeralcare, a arătat că 89% dintre adulții din Marea Britanie nu au auzit de termenul de rezomare. Dar, odată explicat, puțin sub o treime (29%) au declarat că ar alege acest serviciu pentru propria înmormântare dacă ar fi disponibil.

"Creșterea preocupărilor legate de ecologie și sustenabilitate din ultimul deceniu, combinată cu dorința de a face parte din natură sau de a se odihni într-un cadru natural, înseamnă că tot mai mulți oameni iau în considerare impactul asupra mediului al corpului lor după ce mor", spune profesorul Douglas Davies de la Departamentul de Teologie și Religie al Universității Durham.

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.