Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Lecția de urmat pentru toate bisericile: Parohia Ortodoxă Arad – Bujac poate fi vizitată printr-un tur virtual 3D

Parohia Ortodoxă Arad – Bujac a făcut disponibil online, începând de luni, un tur virtual 3D al bisericii. În curând, acesta va fi adăugat în Google Maps și Street View. Parohia a fost înființată în 1933 de preotul martir Ilarion Felea, prin desprindere din Parohia Arad – Șega.

„Disponibil pe telefon, tabletă și laptop, turul virtual propune o călătorie spirituală, putând astfel intra în toate cele trei încăperi din biserică: pronaos, naos și Sfântul Altar”, transmite Părintele Paroh Mircea Preoteasa.

Turul virtual a fost realizat de Flavius Fodor, fotograf acreditat Google, și va fi adăugat atât în Google Maps cât și în Google Street View la locația unde se află Biserica (Str. Suceava nr. 3).

Pe lângă turul virtual vor fi adăugate și fotografii profesionale, fotografii panoramice la 360 de grade, precum și toate detaliile despre biserica parohială: program de funcționare și date de contact, scrie basilica.ro.

Astfel, locația Parohia Arad – Bujac și Biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” vor apărea în aplicațiile Google Maps și Google Street View.

Construită între anii 1972-1976 și sfințită în 18 aprilie 1976 de Preasfințitul Visarion Aștileanu, biserica parohială a fost proiectată de arhitectul Francisc Tritthaler și pictată în tehnica frescă de pictorul arădean Gheorghe Matei, pe baza registrului iconografic întocmit de Arhimandritul Sofian Boghiu.

Părintele Ilarion Felea (1903-1961), moț de pe Valea Crișului Alb, ajuns duhovnicul tinerilor din Arad, a fost condamnat de regimul comunist la 20 de ani de temniță pentru „activitate intensă contra clasei muncitoare şi mişcării revoluţionare” și pentru „uneltire contra ordinii sociale”.

Părintele Felea şi Părintele Stăniloae au devenit mentorii şi principalii duhovnici ai deţinuţilor din Aiud, cel din urmă mărturisind că primul îl întrecea din punct de vedere al vieții lăuntrice. Sinodului Mitropoliei Banatului l-a propus pe Părintele Ilarion Felea pentru canonizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.