Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Marcel Vela a anunțat dosar penal, după ce un câine a fost omorât de doi copii: Ministrul a adoptat un câine

marcel vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, după ce doi copii din judeţul Mureş au omorât, prin loviri repetate, un căţeluş. Vela a mai anunţat că a adoptat un căţel care va creşte la Ministerul Afacerilor Interne şi a făcut apel ca mama şi ceilalţi fraţi ai câinelui să fie adoptaţi la rândul lor, anunță news.ro.

Marcel Vela a spus, într-o postare pe Facebook, joi seara, că va urmări cu atenţie cazul din judeţul Mureş, unde doi copii au omorât un căţel.

"Ştirea în care aflam că doi copii minori au omorât prin lovituri repetate un căţeluş ne-a indignat şi întristat pe toţi. Vă aduc la cunoştinţă faptul că s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor. Voi urmări cu mare atenţie finalitatea acestui caz”, a scris Marcel Vela.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

Ministrul de Interne a adăugat că a mai aflat că o căţea şi puii ei au fost bătuţi, înfometaţi şi aruncaţi lângă o groapă de gunoi. Ministrul a adoptat un căţel şi caută stăpâni pentru fraţii acestuia şi pentru căţea.

"O societate sănătoasă există acolo unde animalele sunt respectate, iubite, integrate şi, nu în ultimul rând, îngrijite. Nu putem privi nepăsători către astfel de fapte, nu putem fi indiferenţi atunci când citim o astfel de ştire! Orice acţiune de violenţă făcută astăzi asupra unui animal poate fi acţiunea de violenţă de mâine asupra unui om. Astfel de deprinderi arată slăbiciunea unei societăţi, iar prin astfel de exemple lumea arată de prea multe ori că eşuează spre răutate şi ură. Lumea de mâine nu poate fi despre violenţă, ea trebuie să fie mai bună, în pace, bine şi armonie. Asta trebuie să învăţăm copiii! Pe lângă această ştire, am mai aflat astăzi că nişte pui au fost bătuţi, iar mai apoi, alături de mama lor, o căţeluşă fără stăpân, au fost înfometaţi şi aruncaţi la o groapă de gunoi. Dragii mei, acest suflet nevinovat este unul dintre puii despre care vă spuneam, iar frăţiorii săi se află într-un adăpost, alături de mamă, unde sunt foarte bine îngrijiţi de nişte oameni minunaţi care vă oferă şansa să-i adoptaţi. Îmi doresc foarte mult să le găsim împreună o casă, cât mai repede”, a scris Vela.

Marcel Vela a postat fotografii cu căţelul adoptat, pe care l-a numit Max.

"Pe căţeluşul din poză l-am botezat Max şi l-am adoptat la Ministerul Afacerilor Interne. Va creşte şi va fi iubit alături de profesionişti şi de prieteni. Haideţi să ne dăm cu toţii mâna în această cauză şi să îi ajutăm şi pe ceilalţi să ajungă la o familie care să îi iubească necondiţionat. Avem foarte mult de muncit pentru a clădi un viitor sănătos pentru România şi nu putem fi indiferenţi. Să nu uităm niciodată că dreptul la viaţă trebuie respectat, iar educaţia reprezintă temelia unei societăţi.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

PS: Dacă doriţi să adoptaţi căţeluşii sau doriţi mai multe fotografii şi informaţii, vă rog să îmi scrieţi mesaj în privat.

M-am alăturat acestei cauze şi vreau să le găsim o familie care să-i iubească, iar voi, oameni cu suflet mare, să fiţi iubiţi şi de aceste fiinţe nevinovate”, a mai scris Vela pe Facebook.

Imagini cu un băiat de 13 ani din comuna Papiu Ilarian, judeţul Mureş, lovind cu lopata un căţel au fost postate pe o reţea de socializare. Imaginile au fost filmate de un alt minor, ulterior identificat de poliţişti. O femeie care a văzut imaginile a sesizat Poliţia în acest caz.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.