Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Mega afacerea de 10.000 de lire pe lună în care ar putea fi implicați și români

The Sun
Cersetori Anglia 2

O mega ”afacere” i-a amploare imensă în Marea Britanie, iar românii nu sunt străini de această găselniță. O bandă de cerșetori câștigă 500 de lire sterline pe zi, dându-se drept persoane fără adăpost într-un oraș balnear de lux.

Grupul format din aproximativ zece bărbați și femei se deplasează într-un Mercedes de lux și cu autobuzul pentru a profita de locuitorii și vizitatorii din Bath, conform TheSun.

Înarmați cu pancarte de carton aproape identice, aceștia ocupă pe rând locații importante din oraș.

După opt ore de cerșetorie, se îndreaptă spre casă, într-un bloc din Bristol, la 12 mile distanță.

Poliția crede că este posibil ca aceștia să fie exploatați de grupuri criminale organizate care îi obligă să predea încasările.

Polițiștii sunt limitați în ceea ce privește măsurile pe care le pot lua, dar pot muta persoanele suspectate de comportament antisocial - ordonând ca acestea să nu se mai întoarcă timp de până la 48 de ore și pot, de asemenea, să dea amenzi.

Însă amenzile care sunt aplicate rămân adesea neplătite.

The Sun a urmărit banda din Bath în timp ce își făcea escrocheria în oraș - renumit pentru abația sa, băile romane și arhitectura georgiană.

Unul dintre ei și-a pus geanta de piele cu aspect de designer în spatele său, și-a scos pantofii și s-a așezat pe o pătură în timp ce oamenii treceau pe lângă el.

La ora prânzului, două dintre femei, una dintre ele însărcinată, se relaxau pe o bancă în soarele cald.

Acestora li s-au alăturat doi bărbați cerșetori și un al treilea bărbat cu ochelari la modă, geacă din denim și blugi, care nu a fost văzut că se alătură cerșetoriei.

Mai târziu, am văzut un membru al bandei plecând cu un Mercedes albastru cu număr de înmatriculare personalizat.

Alți trei au luat un autobuz X-39 spre centrul orașului Bristol, urmați de doi bărbați și două femei într-un alt autobuz.

Cât câștigă cerșetorii din Marea Britanie

Poliția estimează că "cerșetorii profesioniști" pot câștiga mai mult de 50 de lire sterline pe zi.

Asta înseamnă că banda ar putea încasa 500 de lire sterline pe zi - 10.000 de lire sterline pe lună - sau mai mult dacă ies în weekend și seara.

Polițiștii cred că mulți cerșetori obișnuiți din centrul orașului Bath care pretind că nu au adăpost câștigă mai mult decât muncitorii, profitând de bunăvoința publicului.

Un vânzător oficial al Big Issue din oraș a declarat: "Ei iau banii de la oamenii cu adevărat fără adăpost.

"Văd oameni care își pun 20 de lire sterline în poală și apoi trec direct pe lângă mine.

"Nu este corect.

"Poliția ar trebui să facă ceva."

Poliția din Bath a declarat că lucrează cu consiliul pentru a extermina cerșetoria stradală și pentru a se asigura că celor care au cu adevărat nevoie li se oferă ajutor.

O purtătoare de cuvânt a spus: "Am adus în fața instanței persoane care au profitat de bunăvoința rezidenților și a vizitatorilor cerșind și pretinzând că nu au adăpost, în ciuda faptului că sunt în locuințe și primesc beneficii.

"Ofițerii sunt îngrijorați de faptul că persoanele vulnerabile sunt exploatate de grupuri infracționale organizate care îi aduc cu autobuzul pentru a cerși în centrele aglomerate ale orașelor din întreaga țară, inclusiv în Bath, și îi obligă să le predea încasările.

"Poliția recomandă ca, dacă doriți să ajutați persoanele aflate în nevoie, să donați organizațiilor caritabile care oferă servicii de sprijin, mai degrabă decât unor persoane fizice."

În martie, premierul Rishi Sunak a anunțat planuri pentru o legislație care să împiedice cerșetorii să provoace "suferință publică" și să vizeze bandele din spatele rețelelor.

Merg cu bolizi de lux

Un membru al unei bande a stat în fața unui Timpson's - înainte de a pleca mai târziu într-un Mercedes.

Acesta purta o jachetă neagră pufoasă, blugi și o pălărie cu căciulă - în ciuda faptului că era o temperatură plăcută de 22C la soare - și și-a scos un covor din rucsac pentru a-și acoperi picioarele.

Apoi a așezat în fața sa un panou de carton prefabricat și o ceașcă de cafea Costa.

După câteva ore de colectare a banilor, a plecat și s-a urcat într-un Mercedes albastru strălucitor cu număr de înmatriculare personalizat.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.